2:a i Swimrun premiären!

Under ett av många vattenlöpningspass under vintern med klubbkompisen Andreas Calleberg så berättade han om ett nystartat lopp i Söderhamn. Ett swimrun lopp som kallas Skärgårdsutmaningen och tar plats i Söderhamns vackra skärgård med 16km löpning och 4km simning. Calleberg undrade om jag skulle vara sugen på att köra det med honom, i stunden lät det som en strålande ide.

Idag klockan 09.45 med en kvart kvar till start så kändes inte iden lika strålande längre.. Vi hade båda två fått alldeles för lite simträning under sommaren och då vi varit på olika orter och fokuserat på orienteringen hann vi bara med ett riktigt swimrun pass, det var i onsdags. Rapporterna om att vattnet längst ut i skärgården var ned mot 10-grader lockade inte heller så mycket.

Vi försökte dock tackla det hela med en positiv inställning och planen var att gå hårt under de delarna som passade oss det vill säga löpningen. Under simningen var målet att inte drunkna eller frysa ihjäl. Vi var klart starkast på löpningen vilket ledde till en hård jojjo-kamp mellan oss och Björn Rosenthal/Mikael Rosén som är väldigt duktiga simmare. Efter den avslutande långa simningen fick vi tillslut ge oss med en dryg minut. Kalla, trötta och glada var vi i alla fall efter Swimrun premiären!

Halvt döda på väg upp ur havet för sista gången. foto: Sören Calleberg

Vi tackar våra övermän för en härlig kamp. foto: helahalsingland.se

Kalla och glada efter väl genomfört verk. foto: Sören Calleberg

Nu ska jag försöka tina upp och sen drar hårdträningen mot SM igång!

3 Responses to 2:a i Swimrun premiären!

 • Per-Erik says:

  Riktigt kul att ni bjöd upp till kamp, det var riktigt spännande på slutet att följa upplösningen

 • Björn Rosenthal says:

  Grymt bra kört! Ni hade en otroligt hög fart genom skogen och över klipporna. Det som avgjorde var att det var så mycket avslutande simning! Får ni till simningen kommer ni kunna vara swimrunnare i toppklass!

 • goranwinblad says:

  Per-Erik>> Tack för ett grymt arrangemang!
  Björn Rosenthal>> Tack, och grattis, eran simning var helt grym!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   

Prenumerera på youtube

Arkiv