10 maps får summera påsken

Jag utlovade ju i förra inlägget en massa maps, kartorna ligger nu under min kartpärm. Jag tänkte skriva lite om träningarna utifrån varje karta.

Påsklovet började med en Lännasprinten en medeldistans tävling, som jag hade sett fram emot mycket. Tyvärr så platsade jag inte i H21E så jag fick springa vanlig H21, jag gjorde iaf ett riktigt bra lopp. Grymt skönt att få på första bra tävlingen för säsongen. Loppet räckte till en tredje plats, distanserad med 46 sekunder. Karta

Dagen efter så hade RBK ett något b-betonat lag på startlinjen i Rånässtafetten, om loppet finns inte så mycket att säga stabil ol men lite halvdålig fart på benen. Mer intressant är det som hände före loppet. Jag skulle springa första sträckan, och på grund av lite dålig planering lite försening och felåkning så kom jag till parkeringen ca 8min efter startskottet hade gått. Jag fick hetsa fram till TC, rycka min karta och ge mig iväg, 10min blev förseningen. Jag är ändå nöjd med det sättet som jag höll ihop orienteringen trots omständigheterna. Karta

När jag vaknade dagen efter så fick jag den negativa överraskningen av att vakna med halsont, men med förra sjukdomen färskt i minnet så var det bara att inleda en ny offensiv sjukdom. Det funkade även den här gången och dagen efter så kände jag mig redan mycket bättre och gick en liten kartpromenad. Karta

Två dagar fick sjukdomen, för redan på  onsdagen så kunde jag ge mig ut på ett lugnt pass. En medeldistans i slottsskogen i Uppsala där stigarna var borttagna från kartan. Helt okej orientering förutom till 2:an där jag kom helt fel. Karta

Jag hade tänkt nöja mig med det lugna passet då det var första dagen efter sjukdomen, men när Albin sms:ade att det var en sprint-ol intervall träning på gång så kunde jag bara inte tacka nej. Grymt fin sprintkarta och grymt fint pass. Enda missen gjordes till kontroll nr 13, men den bommen kan jag skylla på att ombyggnader gjorde så att man inte kom ända in till 12:an. Det gjorde att utgången mot 13 blev helt fel. Grymt pass iaf. Karta

Torsdagen bjöd på ett långpass i Nåsten skogarna, lugnt tempo och närmast perfekt orientering. Perfekt rutinbyggnings pass. Karta

Direkt efter så joggade jag över till Kung Björns Hög, en ultrasprint karta i skalan 1:1000. Det som egentligen hade varigt svårt blev riktigt svårt då vissa av grönområdena var kapade, kul med ultrasprint iaf. Karta

På lördagen så var det dags för tävling igen Arosträffen, medeldistans jag sprang H21. Jag bedrev verkligen Hawai-ol, hetsigt med små missar. Då jag mot slutet även gick på två större oacceptabla misstag så var loppet kört. Är nöjd med avslutningen iaf då jag vann de två löpsträckorna till sista och näst sista. Karta

Dag två av Arosträffen var en långdistans, om man nu kan kalla det för långdistans när vi i H18 hade 7,3km. Jag fick på ett av mina bättre lopp någonsin. Grym orientering och bra vägval ledde till en andra plats, slagen av Martin Regborn med 1.28 . Karta

Har man varigt i Uppsala en hel vecka så måste man bara ha tränat i Lunsen, därför sprang jag OL-intervaller där i morse med Albin. Tekniken funkade inget vidare fokuset var helt enkelt för dåligt, att man dessutom sprang med lunsenkungen gjorde ju inte att själförtroendet höjdes. Nä, lunsen kommer jag med all säkerhet komma tillbaka till för att få min revansch. Karta

jag fick alldeles nyss veta att jag ska springa 5:e sträckan för RBK på 10-mila. Jag är fruktansvärt taggad inför 10-mila som avgörs till helgen, och ska snart sticka ut och slipa på nattformen här i Sandviken skogarna.

En reaktion på ”10 maps får summera påsken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *