10-Mila

Efter en veckas läger i Stockholm så var vi redo för årets upplaga av 10-Mila. I år hade vi lägre förhoppningar än vad vi har haft de senaste åren på grund av att en hel del löpare i truppen har haft eller har skadeproblem. Ett stort tapp för laget är såklart våran givna sista sträcks löpare Jerker som är skadad. Trots det så blev det en 28:e plats som får ses som godkänd, men vi vill vara mycket högre upp än så.

Jag sprang 5:e sträckan som passade mig perfekt 10km teknisk natt-OL mycket roligare än så blir det inte. Efter ett topplopp av Vilius på långa natten så gick jag ut som 2:a i andra-klungan med en hel drös lag tätt bakom. Efter en okej inledning så var jag helt plötsligt själv i mörkret, jag undrade om jag var först eller sist i klungan. Efter några kontroller till så tittade jag bak och såg en stor klunga lampor komma jagande. Efter det blev det några kontroller med småbommar för min del så klungan kom ifatt. Sedan kände jag mig stark och försökte på några ställen ta egna vägval för att komma ifrån klungan, men lyckades inte med det. Nöjd var jag i alla fall över att växla över till Calleberg på 17:e plats med häng på andra-klungan. Vi var ett av lagen med GPS så här kan ni följa mitt lopp om det intresserar.

Att göra en fysisk max-insats vid 3-4 tiden på natten sliter på kroppen, jag känner mig fortfarande nergången. Men imorgon knackar jag i alla fall igång med träningen igen fram mot helgens Silva League tävlingar i Örebro.

RBK Skrivbordsbakrund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *