10-Mila

Rehns BK går och väntar på att det ska lossna på 10-Mila, trots starkare trupp för varje år som går så har placeringarna stannat vid runt 30. Vilket det hade gjort även i år om vi inte hade stämplat fel på 9:e sträckan. Ifjol så lossnade det i alla fall på Jukola med 14:e platsen, men på 10-Mila får vi vänta till nästa år innan vi åter får en chans att visa vad vi egentligen går för. Problemet de senaste åren för oss har varit natten där vi helt enkelt inte har hängt med på grund av för många tekniska missar. I år såg det lovande ut med en bra start då vi låg med i täten efter att Jacek hade gjort ett topplopp på sträcka 2. Sen tappade vi tyvärr rejält på sträcka 3 och 4. Så när jag väl vaknade så försvann min motivation lite när jag såg att vi redan var över 40min efter tät. Försökte i alla fall tagga till för att göra en bra prestation. Jag är mycket nöjd med mitt lopp trots att kroppen inte svarade helt som jag ville, det kändes att jag inte hade sprungit på en hel vecka på grund av mina benhinnor. Men trots det så var jag bara 4.56 efter sträckbästa på min 10km sträcka, något jag är mycket nöjd med.

Det är klart och tydligt att vi i RBK måste träna mer natt inför nästa års 10-Mila, om vi nattlöpare får tekniken att stämma så kan vi sluta riktigt högt upp för det har vi löpkapaciteten för i alla fall.

Idag har jag varit riktigt trött, då det sliter lite att vända på dygnet och springa mitt i natten. Har tack vare några kaffekoppar överlevt praktikdagen i alla fall.

Tyvärr så gjorde mina benhinnor ont under loppet någonting som inte hindrade min löpning, men som jag måste ta tag i nu. Blir en hel del alternativträning framöver. Kompressionsstrumpor, excentriska tåhävningar, varmt/kall vattenbehandling, massage, stretch och så vidare… Så ska jag nog bli av med skiten, något jag har lyckats förr med i alla fall.

För nu ska grundträningen mot Jukola dra igång, något jag ser framemot riktigt mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *