33:a på 10-Mila

Lagets insats på årets 10-Mila får väl ses som godkänt då vi är ungefär där vi legat resultatmässigt de senaste åren trots att vi på pappret borde haft lite sämre lag i år. Detta får ses som positivt då det helt klart finns saker vi kan förbättra då inte minst min egen insats.

Jag gjorde ett riktigt bra lopp, riktigt kanonlopp helt enkelt OM man bortser från en enda liten kontroll… På 5:an försvann det nästan 8min för mig, en kontroll som låg i ett ljusgrönt område som enligt mig skulle varit mörkgrönt då man knappt såg en meter framför sig. Självklart var jag förbannad och besviken på mig själv efter loppet. Efter att ha analyserat så är jag inte lika besviken jag tycker jag gjorde det mesta rätt, när jag väl börjat bomma så gick jag ut till stigen för att säkra upp. Gick sedan i rak riktning mot kontrollen och var enligt gpsen i princip på branten med höjden utan att se den för det var så tätt. Hade jag fått kontrollen då hade jag inte alls tappat lika mycket, nu blev det en till lång sväng alldeles bredvid kontrollen. Riktigt trist att göra ett dåligt lopp i en viktig tävling och blir ju ännu tristare när man inte bara tävlar för sig själv utan vårt lag. Karta

Missen som förstörde ett annars riktigt bra lopp.
Calleberg krigar in oss till en 33:e plats efter ett bra lopp!

Det positiva jag tar med mig från årets 10-Mila är i alla fall att nattorienteringen funkade nästan perfekt (förutom 5:an då) och framförallt att formen var sjukt bra och att jag utan draghjälp hävdade mig riktigt bra fartmässigt. Formen bådar gott för kommande tävlingar.

Nu är jag minst sagt sugen på att ta revansch och verkligen visa vad jag går för på Jukola!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *