4:a och 27:a på SM

Då var de viktigaste tävlingarna för mig den här säsongen avklarade. Känns både tomt och skönt att SM är över, den senaste tiden har mycket handlat om att förbereda mig på bästa sätt inför SM.

Lång SM blev ingen rolig historia för mig ett kval som inte gick nå vidare vilket ledde till en B-final där jag slog tån i en stubbe och tvingades bryta. Karta
Kan konstatera som jag gjort många gånger den här säsongen att jag har en hel del att jobba på för att bli en bättre långdistansare, vilket jag ser fram emot att jobba med inför 2015!

Less efter dåligt lopp under Lång-SM kvalet.

Jag var lite orolig att tån skulle hindra mig från start på medel-SM och stafett-SM som var årets två stora mål. Som tur var så läkte den bra och efter lite tejpning stod jag på startlinjen i fredags utan att besväras av tån.

Det var nervigt i början av medel-kvalet, väl medveten om hur små marginaler det är och att det var detta jag satsat mot under säsongen. Jag lyckades i alla fall skingra de tankarna och fokusera på det jag vet att jag kan göra bra. Orientera. Det var riktigt skönt att få ge allt på upploppet och förstå att det skulle räcka till min första A-final som senior. Det var på tiden! Karta

Väl i finalen så gjorde jag ett ok lopp, med en bom på ca 1min som jag grämer mig för och som såklart kostade många placeringar. Det räckte i alla fall till en 27:e plats vilket jag är ganska nöjd med, men siktar på att förbättra mycket till nästa år! Karta

Efter att ha sprungit bra på medeldistanserna så fick jag förtroende att springa andra sträckan i RBK:s första lag på stafetten. Riktigt inspirerande och kul! För övrigt så var det samma lag med mig Jesper och Jerker som tog SM-Guld i juniorstafetten för fem år sedan.

Jeppe gav mig ett bra utgångsläge i andraklungan ca 1min från ledning. Efter att jag fick första kontrollen bra så höll det på att sluta riktigt illa, jag ramlade och slog hakan/huvudet i en sten. Blev riktigt groggy och blev liggandes en stund innan jag försökte börja komma igång igen, kändes lite snurrigt men som tur var släppte det fort och jag tappade inte mer än en minut på vurpan. Sen gick det riktigt bra hela vägen in i mål, det var skönt att ge Jerker ett ganska bra utgångsläge på 12-plats med 4-min till ledning. Jerker svarade som vanligt för en riktigt stark sista sträcka och förde oss hela vägen upp till 4:e plats! Nästa år tar vi medalj! Karta

Nöjda fyror med siktet inställt på medalj nästa år!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *