7dagar kvar – Tekniska formtoppningen i full gång

Jag har skrivit en del om min fysiska formtoppning inför mitt säsongshuvudmål Medel-SM, tänkte skriva lite om hur jag formtoppar mig tekniskt.

Jag varvar mina fysiska formtoppningsintervaller med lugnjogg med karta som ner och uppvärmning. Syftet med detta är inte att bli en bättre tekniker, utan snarare få känna att det viktiga flytet finns där vilket i och för sig ger mig bättre självförtroende som i sin tur gör mig till en bättre orienterare. Det vill jag poängtera att det mesta i min tekniska formtoppning är för att skapa ett bättre självförtroende.
För självförtroende är enligt mig en av de viktigaste egenskaperna hos en god tekniker.
Ni kan titta på mina lugna OL-pass under kartfliken, även med kommentarer om du håller musen över länken.

Den andra delen av min tekniska formtoppning utövar jag inte ute i skogen utan framför skrivbordet. Jag lägger banor på gamla kartan över området och tänker igenom hur jag vill lösa de olika sträckorna. Orientering kan för mig kännas oerhört lätt när jag sitter med kartan framför mig i en skön datastol, jag ser så tydliga och enkla sätt att lösa sträckor på. Jag gör inte det här för att jag tror att jag kommer lyckas pricka in hur banan kommer gå och därmed ha fördel för att jag redan tittat på sträckorna. Utan jag gör det för att ha tänkt igenom vad jag vill läsa på för punkter i terrängtypen och för att känna hur lätt man kan lösa sträckorna, återigen handlar det om självförtroende.

Medel-SM banhypoteser.Banhypotes FINAL 1
Sträcka 2 på av en av mina banhypoteser inför Medel-SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *