Att springa längst stranden

Igår anlände jag till ön Hasslö i Blekinge, då rundade jag ön på ett löppass i moderat tempo. Dagens pass var av en något roligare karaktär, ett intervallpass med inslag av löpning på strand och av ultra-sprintorientering. Jag sprang en slinga som innehöll strandlöpning och avslutades med ultra-sprint på en karta jag ritade med papper och penna ifjol. De två intervallerna tog ca 7.30 och den avslutande med bara löpdelen tog 5.00 tre långa intervaller i bra fart. Fint pass. Karta

Det finaste med passet var att jag fick känna mig som en av killarna i öppningsscenen av ”chariots of fire”. Helst så ska man springa så att man precis är innanför vattengränsen, så att det skvätter lite coolt och man skrämmer bort barn som vill leka i sanden. Äh istället för att förklara hur man bemästrar det här med att springa längst en strand på bästa sätt så ta en titt hur the real guys gör det.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=L-7Vu7cqB20&hl=sv&fs=1&]

En reaktion på ”Att springa längst stranden

  1. viktigt är att man skrämmer bort barn som vill leka i sanden. Min personliga favorit är att lägga löpstråket genom ett nyligen byggt sandslott á la arkitekt 6-åring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *