Bessemerloppet

Som jag skrev att jag skulle göra så åkte jag till Högbo för att åka Bessemerloppet. Jag hade aldrig tidigare åkt så långt som 52km skidåkning i streck, trots det så hade jag en kaxig inställning till tävlingen, 55km det är väll inget. Loppet genomfördes på 3varv som var drygt 17km vardera.

Jag gick på riktigt hårt från start och låg och pressade med ganska bra killar, första varvet var inga problem, pigg och fräsch var jag. På andra varvet så gick det lite långsammare, men jag höll fortfarande ihop det bra. Men direkt när jag skulle ge mig ut på tredje så var den där. Väggen. Det här var inte vilken vägg som helst jag försökte gå igenom den otaliga gånger, men den måste varit gjord av betong och varigt meter bred. De sista 17 kilometrarna är nog det jobbigaste jag har varigt med om, armar och ben slutade fungera och det gjorde verkligen ont, överallt. Jag måste ha sett patetisk ut där jag staplade fram som en gammal kärring. Det hela blev inte lättare av att folk swishade förbi i ett helt annat tempo än vad jag lyckades förmå att åka i, vissa visade sympati för mig, med uppmanande ord som: det är inte långt kvar nu, häng på här. De som jag hade jämnast tempo med var de som var ute på sitt andra varv personer som jag alltså hade varvat.

När jag tillslut hade lyckats kämpa mig fram till målområdet, får jag höra speakern ropa ut att nu är det bara 1minut på sig för att få medalj. Tydligen så fick de som var inom 4/3 av segrarens tid medalj. Jag är inte den som ger mig, så jag fick helt enkelt lov att lägga av en riktig rökare ala Northug. Tillsist så är ju frågan varför folk vill betala 5oo spänn för det här, jag menar det finns ju betydligt mindre omständliga sätt att få ont på. Men jag förstod vad folk betalar för när jag satt i omklädningsrummet med en Cola, en 200g Marabou och med en utpumpad kropp, för att citera Simon: det är kärlek det.

Det var i alla fall en helt klart intressant upplevelse att bli så trött som jag blev. Mina varvtider på loppet: 1. 55min 2. 62min 3. 79min, notera att differansen mellan varv 1 och varv 3 var 24min. Här finns min pulskurva från loppet.

7 reaktioner på ”Bessemerloppet

  1. låg puls på slutet. starkt jobbat ändå goran. grattis till medaljen (för en sådan blev det fall, framgick inte riktigt) :D:D:D

    1. Fyfan! Ditt jävla as! Man länkar inte till bilder på ormar, det gör man bara inte! Skönt iaf att även han har vett i skallen och hatar ormar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *