Bollebergen

13km långdistansorientering i storkuperad terräng och utan vätska, bättre blir det väll inte? Nä, dagens pass var underbart. Eftersom att kartan inte håller högsta kvalitet så hade jag lagt en bana med fokus på vägval. Syftet med träningen var att välja ett vägval och hålla mig till det, vilket jag tyckte gick riktigt bra. Förutom till kontroll 3 där jag i sista stund valde att gå runt på vägen istället för att springa på myrstigen vilket i och för sig kanske var smart, då myrarna var tyngre än tunga. Karta

Bolleberget (mellan kontroll 2 och 3) Foto: Bollnäs Kommun
Bolleberget (mellan kontroll 2 och 3) Foto: Bollnäs Kommun

Nu väntar en vecka med lite lugnare träning som förhoppningsvis kommer leda till grym form på J-cupen i Gustavsberg nästa helg.

2 reaktioner på ”Bollebergen

  1. Nice! Bra träning. Det är en av mina grundtaktiker på spec. långdistans. Hålla stenhårt på vägvalet och mörda.
    Ett tips: Gå närmare sträcket oftare… jag tänker på t.ex. 4an, (slutet på 6an), 8, (lite 11an), 13!
    Om du skulle jämföra med GPS på ett rakare vägval så skulle du se hur pass mycket fortare du måste springa på ett längre runt-vgval!

  2. Tynne>> Tack för tipsen! Fast jag tror att mina vägval till kntrollerna 6 och 13 kan ha varigt de bästa. Då de ljusgröna områderna är ett helvete att ta sig genom på den här kartan, fast det är ju inte lätt att veta om man inte har den terrängkännedommen jag har :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *