BTR 2014 och Natt-KM Film

I helgen var det dags för Bollnäs Trail Race, löpartävlingen som vi i RBK arrangerar för 3:e året i rad. Jag är en av tävlingsledarna vilket har lett till mycket jobb in mot tävlingen, detta i kombination med att jag haft praktik hela dagarna på Akademiska Sjukhuset har lett till en hektiskt tid. Känns skönt att få andas ut lite nu med både praktiken och loppet bakom mig. Det var hur som helst riktigt kul att så många kom och uppskattade tävlingen!

Jag sprang som vanligt loppets 10km bana själv och blev för 3:e året i rad 3:a, lyckades ta rekord med 10s vilket var lite för lite tycker jag, men skönt att jag sprang snabbare än ifjol i alla fall. Öppnade aningens för optimistiskt, men kämpade på hela vägen. Extra kul var att idolen Anders Södergren dök upp, han sprang in på placeringen före mig en dryg minut snabbare, Jeppe imponerade och tog 3:e raka segern.

Trött efter målgång med Jeppe och Södergren som kom 1:a och 2:a.

På fredagen innan BTR så var det Natt-KM i Hertsjö, KM är såklart av extremt liten betydelse utan mest bara bra träning. Känslan under loppet var dock en av de bästa under säsongen helt klart.  Mest för att det var så himla roligt och jag verkligen njöt av att få springa natt-OL i den fantastiska terrängen. Det är för stunder som den jag hade då som gör jag älskar sporten orientering. Stunder då man känner en kristallklar närvaro och blir ett med sin kropp, naturen och kartan i handen. Hade med mig kameran så här är lite klipp från loppet som förhoppningsvis kan förmedla lite av känslan jag hade.

För bästa kvalitet klicka på kugghjulet till höger och välj 720pHD

Hela kartan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *