Cape Town!

Då har Resan med stort R kickat igång på allvar.

Om flygturen kan nämnas att det såklart var drygt och att det blev en natt helt utan sömn på Doha Airport. Det flöt ändå på över förväntan och vi överlevde!

Så kom vi fram till Cape Town som visade sig vara en väldigt blåsig stad då vi höll på att blåsa bort på gångvägen till Hostellet. Då menar jag ordagrant, vi höll verkligen på att blåsa bort fick på nått ställe ta tag i en lyckstolpe för att hålla sig fast. Trots det var det riktigt härlig värme runt 25-grader.

Idag gick vi upp tidigt för att göra ”huvudattraktionen” här i Cape Town, Table Mountain. Perfekt tillfälle för ett riktigt långpass. Vi bor en bit därifrån så på vägen fick vi även gå över Signal Hill. Helt sjukt fin löpning bjöds det på och slående vyer. Allt gick bra fram tills vi var ca 200-300 höjdmeter från toppen då det började blåsa helt galet i den branta klättringen, man fick kämpa för att inte falla bakåt. Tillslut nådde vi i alla fall toppen dimman där uppe gjorde det tyvärr var omöjligt att njuta av utsikten, men ett bra träningspass fick vi. Min effektiva träningstid slutade på drygt 3h och 40min.

Nu bär det snart av mot Waterfront som tydligen ska vara kul för turrister då alla i lokalbefolkningen frågade oss om vi behövde hjälp att hitta till Waterfront när vi kom med våra stora väskor igår kväll.

Imorn är planen att sticka ut till Cape Point där vi hoppas kunna springa lite intervaller i cool miljö och kika på lite pingviner bland annat.

Uppe på Signal Hill
Innan klättringen uppför Table Mountain började
Innan klättringen uppför Table Mountain började

 

Våran primala lunch: äpple, grapefrukt, nötter och torkatt kött.
Våran primala lunch: äpple, grapefrukt, nötter och torkatt kött.
En av många fina vyer på väg uppför Table Mountain.
En av många fina vyer på väg uppför Table Mountain.
Pure running..
Pure running..
Nära toppen där klättringen var grymt tuff.
Nära toppen där klättringen var grymt tuff.

 

 

 

2 reaktioner på ”Cape Town!

  1. jätte roligt att läsa , vi ser fram emot kommande inlägg. ha det bra och njut Många kramar till er bägge ( idag har det varit rikitgt kallt här mellan 20 och 30 minusgrader, just nu ca 21)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *