Dålig mentalt och trasigt knä

Blev inget SM för mig idag. Smaskade i knät i en sten med 4-kontroller kvar igår. Ja, ni har hört den förut. Gjorde förbaskat ont och efter att ha åmat mig ett tag så försökte jag gå och det gick sakta och gjorde ont. Så gick försiktigt hem istället. Fyfan, vad less jag var.

Men mer less var jag på min inställning till loppet. Ägnade större delen av banan åt att tänka att jag springer för sakta, jag är för dålig, det här räcker aldrig till final även om jag spikar allt.. Och nej det gjorde inte att det gick fortare. Orientera bra lyckades jag göra ändå. Det sjuka är att jag hade häng på en finalplats med 8min löpning kvar. Låg 12:a, med en bra avslutning i det avslutande svåra området så hade jag gått till final. Så jävla dålig var jag inte. Även om jag lyckades intala mig det.

Orientering är en fysisk, teknisk och mental sport. Där den mentala delen kan stjälpa de andra delarna. Kan man inte förmå sig att tänka positivt och vända saker till sin fördel när man springer ensam i skogen så kommer det inte gå bra. I skogen är man ensam och just där och då spelar det ingen roll vilken placering man kommer få eller hur fort de andra springer. Det handlar om att få ut maximalt ur sig själv. Jag gillar den här sporten, även fast jag inte gjorde det igår. Nu får jag hem och slicka såren och väl lära mig av läxan tills nästa helgs Medel-SM.

En reaktion på ”Dålig mentalt och trasigt knä

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *