dåligt, dåligt.

Det var ett bra tag sedan jag skrev någonting sist, har helt enkelt inte velat. Men nu är det dags att reflektera lite över bland annat årets O-ringen.

Detta groteskt stora idrotts arrangemang arangerades i år i fjällen, i Sälen. Sälen innebär bara ca 3 timmars resa´från Bollnäs, men givetvis för att få njuta av timmar i bilen så befann jag mig på Hasslö i blekinge, resultat: 9 timmars effektiv restid.

Väl framme i Sälen så testade jag för första gången på kalfjälls orientering i ett sista uppladdnings försök inför första etappen. Det var fett kul och Kenneth Kaisajuntti visade storklass med sin underbara kartritning.

Första etappen, 16 plats resultatmässigt över förväntan, men hela 9 minuter efter hur som helst en ok första etapp varken dåligt eller bra.

Andra etappen: total disaster, gick stabilt utan bommar, lugnt och kontrollerat fram tills 6 kontrollen går upp på en stor höjd har stenkol 100 meter innan kontrollen slarvar med riktningen resultat: ÄGD. 6 minuter bom. Därifrån blev det lite Hawaii OL det vil säga snabbt, osäkert och bommar. Totalplacering efter dagen 30.

Tredje etappen, om andra etappen var en total disaster så var den tredje iaf 10 gånger värre. Började med att missa ettan, tvåan, trean, fyran, feman och som grädde på mosen så tog jag duktigt slut också. Var på etappen hela 17 minuter efter villket är en skam.

Fjärde etappen, bjöds det på grymt kul orientering uppe på kalfjället tyvär så visade jag än en gång att jag inte klarar av att koncentrera mig genom ett helt lopp. Totalplacering inför sista etappen:50.

Sista etappen, började helt okej fick till den luriga orienteringen ganska bra, efter lite mer än halva banan så var jag uppe på en 32 plats, gjorde sedan en stor bom på långsträckan och tappade sex placeringar in i mål slutade på en 38 plas.

 

 

 

 

 

 

Jag kan sammanfatta mitt O-ringen som en stor besvikelse.

Sedan sist jag skrev någonting här så har jag varigt med om min hitintills roligaste OL upplevelse, alltså rent humormässigt. Andarums 3 kvällars i skåne, jag kommer ner kutandes mot en sänka ska ha en sten i slutningen ser en funktionär stå vid en sten och tänker ”det måste vara en radiokontroll, kontrollen är säkert bakom funktionären” kommer fram till honom, men ser ingen kontroll. Då frågar han ”ska du ha 137:an?” ja svarar jag och undrar varför killen som tydligt är en funktionär hjälper mig, då säger han ”det är lite fel på kartan kontrollen sitter där borta”.

Bra jobbat Andarum, de har alltså kompenserat att kartan är felritad genom att sätta dit en gubbe som ska peka alla rätt.

Kartor från Andarum och O-ringen fins i under Kartpärm 2008.

2 reaktioner på ”dåligt, dåligt.

  1. vet du vad som är riktigt dåligt? Att börja ett inlägg med att klaga på hur dålig man är för att man inte uppdaterar bloggen och sen inte bättra på sig. Det är dåligt. Det är inte bara dåligt, det är ondska. Ondska i dess renaste form…

  2. Uppdatera då! 😉 Här sitter man och jobbar skiten ur sig med Björksätrakartan och vad får man tillbaks när man går in och ska koppla av lite på gorans blogg? INTE ETT SKIT!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *