Den bästa träningen för en orienterare

Det har nästan inte blivit någon orientering alls för mig sedan säsongen tog slut, framförallt på grund av min hand. När ena handen är gipsad så har man bara en hand kvar att vika kartan med och att vänja in mig att orientera med kompass och karta i högerhanden är lättare sagt än gjort. Sen är det inte så bra att ramla och slå sönder gipset heller. Därför så har jag tagit gips-tiden som ett bra tillfälle att bygga på med motivation för att orientera sjukt mycket under senvintern och våren. För jag har ingen tvivel på att för en orienterare finns det ingen bättre träning än att orientera! Logiskt såklart, men många orienterare har allt för lite fokus på att faktiskt vara ute i skogen och orientera.

Idag gjorde jag i alla fall premiär för 2014 och trots att det var blött, kallt och jag bara hade högerhanden att hantera kompass, karta och emit med så var det väldigt roligt. Var med på ett BIOS-löp här som är en lokal träningsserie.  Orienterade riktigt bra i den tuffa fjällterrängen, en fin start på orienteringsåret 2014! Karta

Utsnitt av terrängen klicka på kartan för att få hela med rutt.

 

Dagens terräng markerat med rött, sett från familjen Rognsvågs altan.
Dagens terräng markerat med rött, sett från familjen Rognsvågs altan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *