Jag har hittat viljan

”Helvete”, muttrar jag för mig själv och slår skidstaven i asfalten. Detta är efter en vecka då hälen som jag gjorde illa på JVM-testlången har gjort riktigt ont vilket ledde till minimal träning och maximal frustration. Där på cykelvägen i ett sommarvarmt Bollnäs försöker jag bedriva alternativträning i form av rullskidor. Vid det här tillfället var jag inne på andra paret rullskidor de första var trasiga och det visade sig att hjulet var löst på de andra med, vilket gjorde dem mer eller mindre obrukbara. Innan skidkrånglet, så hade jag ett bra tag letat trugor till stavarna. Så, därför slår jag staven i asfalten och muttrar.

I alla fall så tar jag mig hemåt på skidorna som knappt är brukbara och där och då så börjar någonting nytt. Jag upptäcker en vilja som jag trodde jag hade tappat på vägen.

Istället för att åka hem och tycka synd om mig själv så rotar jag fram min brors gamla mountainbike som är odämpad, opumpad och allmänt livstrött. Det är inte direkt skönt att cykla på cykeln. Men jag gör det i alla fall och någonstans så känns det väldigt bra. Det var i alla fall starten på någonting nytt, har sedan dess avverkat en av mina hårdaste träningsveckor någonsin och det var längesen det var så här kul att träna.

Började under hälsingetävlingarna förra helgen känna mig stark, på väg åt rätt håll. Tyvärr så kom ett bakslag igår då jag från ingenstans fick grymt ont i ena foten. Vad det nu är frågan om vet jag inte. Men jag tänker inte sitta här och fundera över saken mer, för nu sticker jag ut och kör lite vattenlöpning i det fria. Jag har hittat viljan och glädjen med det här.

Nu satsar jag stenhårt mot O-ringen. Jag får chansen att springa O-ringen i min favoritterräng mitt sista år som junior, då vill jag göra någonting bra av det hela. Och nu är bloggen alltså tillbaka, lite annat utseende och kanske lite annat innehåll, vem vet. Läs gärna så ser du vart det hela hamnar, är själv väldigt nyfiken, för jag har ingen aning.

3 reaktioner på ”Jag har hittat viljan

  1. Kul att du hittat träningsviljan igen. Håller du dig bara hel så lär du bli vass på O-ringen.

    btw. helstel mtb is the shit! I alla fall ur träningssynpunkt eftersom man måste jobba mycket mer med överkroppen då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *