DM-taggning och asfaltsbojkott

I helgen blir det säsongens första tävling för mig. Vilket kanske är en lögn, men det känns så och för mig är det så. För jag jag har inte tävlat på riktigt än i år, det har varit allt från pollenalergi till ett hälhelvete som har stoppat mig från att tävla på riktigt. Har liksom inte kommit in i matchen. De gånger jag har stått på startlinjen så har jag snarare varit en åskådare som hamnat fel.

Det kanske är att ta i att säga att jag är med i matchen efter att jag bara har sprungit några pass och hälen ännu inte är 100% kurrant. Men det känns som jag börjar hitta rätt, det känns som jag är med i matchen.

Det är alltså DM i helgen, medel på lördagen och stafett på söndagen. Perfekt genrep inför Medel/Stafett-SM helgen som självklart är höstens stora happening för mig. Tror aldrig jag har varit så taggad inför en DM-helg som jag är nu. Har svårt att tänka mig att någon har varit det. Hamrångefjärden ska få sig en omgång.

Som sagt så är hälen inte 100%, men det går fortfarande åt helt rätt håll. Har vidtagit några olika åtgärder så det är alltid svårt att säga vad som har förbättrat skadan. Tror mig dock ha svaret: Asfaltsbojkott. Har inte tagit ett löpsteg på asfalt när jag nu har börjat springa igen. Eller jo, har kanske passerat någon cykelväg som varit i vägen för skogen. Så kanske ett tiotal löpsteg på asfalt, men inte mer.

Försöker också hålla mig borta från stigarna så mycket som möjligt och istället springa i riktiga skogen. Det är ju där man blir hård och blodig. Tror orienterare generellt löptränar alldeles för lite i skogen. Det är ju ändå där vi spenderar större delen av tiden under tävlingar. Man blir bra på det man tränar. Sen är ju att springa på asfalt dötrist i jämförelse med att springa i skogen. Fast om man satsar på sprint så måste man ju såklart träna på asfalt. Jag satsar inte på sprint.

Dagens pass bedrevs självklart i skogen, börjar känna mig jävligt stark. Känns ändå lite nervöst att få svart på vitt i helgen hur snabb jag är. Hoppas att jag inte har lurat mig själv att löpformen är på väg tillbaka. Fast det blir nog kul vilket som. Tävlingarna går ju i skogen.

Lite musik på det.

En reaktion på ”DM-taggning och asfaltsbojkott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *