Drömmen om att allt funkar

Jag börjar komma på rätt köl igen. Har genomfört några pass där kroppen inte säger ifrån alls. Jag börjar närma mig en hälsostatus man skulle kunna benämna frisk. Håller tummarna. Men det var inte det jag tänkte tillägna det här inlägget åt.

Istället tänkte jag skriva om min dröm om att allt skulle funka ett helt träningsår eller varför inte 2, 3 eller 4 år och vilken nivå jag skulle kunna nå då. Med att ”allt skulle funka” menar jag att jag skulle hålla mig fri från längre skade-/sjukuppehåll. För en av anledningarna till att jag har bestämt mig för att elitsatsa vidare på orientering är att jag aldrig har lyckats hålla mig skade-/sjukdomsfri en längre period. Jag har alltså ingen aning om vart det kan ta mig och hur bra jag kan bli. Jag vann min första SM-medalj 2009 efter en vinter i princip helt utan löpning på grund av benhinnebesvär. Jag tog silver vid Ultra-Lång SM hösten 2011 efter att inte ha kunnat springa på hela sommaren och bara genomfört något enstaka löp-pass över 30-min innan loppet.  Dessa resultat trots besvär får mig att tro att jag kan nå långt om jag satsar långsiktigt och får hålla mig frisk och hel.

Visst har det gått skit med träningen den här hösten, men faktum är att jag troligtvis ligger bättre till en vid samma tid för ett år sedan då jag också hade haft stora skade och sjukproblem. Så jag fortsätter kämpa och jobbar för att drömmen om att allt funkar ska bli sann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *