Dubbla NM-Guld!

Kom i natt hem från Kalix med två överaskande guld från Norrlandsmästerskapen.

Om vi tar det från början så började helgen med en riktigt lång resa från Bollnäs till Seskarö norr om Kalix, längre norrut än jag varit tidigare vilket var hägtigt. Direkt efter ankomst på fredan så var det dags för sprint. En annorlunda sprint med skogs/strand/campingområden så fruktansvärt mycket roligare än 90% av alla stadssprinter som körs i Sverige. Fick på ett sådär lopp där jag tyvärr missade runt 30sek vilket är för mycket och slutade 4:a klart distanserad av sprintkungen Jerker som plockade hem det. Karta sprint, Resultat

På lördan var det dags för medeldistans och jag var riktigt taggad på att få till ett bra lopp på min favoritdistans. Hade bra flyt under loppet och kunde trycka på riktigt bra. Blev två mindre bommar där jag var alldeles vid kontrollen utan att hitta den. Kämpade på hela vägen in mot mål och hoppades på medalj, till min stora glädje ropade speakern ut att jag gick mot segern. Häftigt att bli Norrlandsmästare på seniornivå. Lika häftig var rankingen som loppet resulterade i, fick -0,44 i ranking vilket är långt bättre än vad jag har haft tidigare. Välbehövligt med tanke på nästa års Silva Leauge och O-ringen.
Karta medel, Resultat 

Igår avgjordes långdistansen, kände innan loppet att det hade varit två tunga tävlingar och var orolig för hur jag skulle orka dagens 12,2km. Bestämde mig dock för att disponera mina krafter så gott som möjligt och ge de andra en match. Det var en riktig utmaning vi bjöds på trots att banan ”bara” var 12,2km var det nog den tuffaste jag sprungit. Förutom in mot sista kontrollerna fanns det inte en enda stig eller väg man kunde använda sig av under banan, underlaget var tufft överallt där det inte var myr så var det stenar och pinnar på backen och så högsommar värme på det.. Så ska en långdistans vara tycker jag, inte ett väglopp med inslag av skog som det ibland är. Loppet kändes som det gick halvknackigt fick jobba med farten och gjorde en del bommar, men fortsatte att jobba hela vägen för jag förstod att alla skulle få slita tungt. Som belöning för det kunde jag springa in som ny ledare och plocka hem mitt andra NM-Guld för helgen!
Karta lång, Resultat

En av många fina vyer från bussfönstret under hemresan

Efter tävlingen väntade en lång resa hem igen innan jag tillslut kunde gå och lägga mig hemma i Bollnäs efter en lyckad helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *