Durban och Drakensberg

Då  är vi tillslut framme i Johannesburg efter många långa bussresor. Bussresorna har dock varit värt mödan, för vi har fått sätt väldigt mycket av Sydafrika och hamnat på riktigt coola ställen.

Sen sist jag skrev så har vi varit i Durban och Drakensberg. Durban var en storstad lik de andra vi har passerat längs kusten. Vi besökte uShaka Marine World där vi fick se coola hajar och mycket annat.

En av fiskarna pa uShaka Marine World
En av fiskarna pa uShaka Marine World

Drakensberg däremot var ett häftigare ställe. Hostellet vi bodde på låg ensamt ute på en slätt omringad av magistätiska berg. Boendet låg på ca 1200 m.ö.h. och de högsta topparna på runt 3000 m.ö.h. Här spenderade vi dagarna löpandes på slätterna, bland annat så genomförde vi ett tufft backintervallpass, 4min uppåt i gassande värme och med sprutande mjölksyra gånger 4. Det är sånna intervaler som man blir lycklig av trots att man mår skit efteråt. Vi testade även på hästridning där jag red som en äkta cowboy på min häst Chichela.

Elise med Drakensbergs coola berg i bakrunden.
Elise med Drakensbergs coola berg i bakrunden.
Jag efter ett traningspass i Drakensberg
Jag efter ett traningspass i Drakensberg
Ridning bland haftiga landskap.
Ridning bland haftiga landskap.

Nu ska vi spendera en dag här i Johannesburg innan vi drar ut på en sju-dagars safari som bland annat går till Victoria Falls i Zimbabwe och till Botswana.

2 reaktioner på ”Durban och Drakensberg

  1. Hej Göran!
    Det ser ut som om ni har en väldigt fin resa! Jag är nu i Durban, Sydafrika och tänkte fråga dig om lite tips från Drakensberg. Vi åker dit om några dagar och tänkte om du kanske vet namnen på de hosteln ni sov på?? Var det något som var extra bra?

    Ha det fint Göran!
    /Julia (Malins friend)

  2. Hej Julia hoppas du har det bra! Vi bodde på ett ställe som hette Ampitheatre som var det enda hostellet som bussen vi åkte med stannade på, så vi hade inte så mycket val. Det var sjukt fint där låg mitt på en stor slätt omringat av de coola bergen. Men om du ska dit och inte vill spendera alltför mycket pengar så köp med mycket mat. Finns inga affärer på nåbart avstånd och måltiderna man kan köpa på hostellet är i sydafrikanska mått mätt väldigt dyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *