En ära att få springa med den allra största

Mitt i alla tentastress till tidigare nämnd mastodonttenta nu på tisdag så fick jag idag ett väldigt possitivt break på förmiddagen.

Det var nämligen så att en av mina absolut största förebilder tillika världens genom tiderna bästa orienterare var i stan och skulle vara med på en masstartsträning i mytomspunna Lunsen. Att få vara på samma träning som Tero var stort i säg. Att sedan mina ben tillät mig att springa med honom första 15-kontrollerna var en riktig ära.

På väg till första kontrollen så tog jag ett eget vägval vilket jag direkt ångrade då jag tänkte att nu ser jag väl inte Tero mer den här träningen. Känslan när jag sedan spikar kontrollen och inser att jag är först när jag får starta enheten för att sedan slänga en blick bakåt och se Tero komma in mot kontrollen. Kunde sedan ligga i tät kommande 5-kontroller var tvungen att titta bak ibland för att inse att jag inte inbillade mig och mycker riktigt så låg Thierry Gourgou där bakom. I 10minuter och 28 sekunder ledde jag över honom. Efter 35min så tvingade mina ben att släppa hans rygg och efter att varit lite virrig i huvudet så var jag tillslut 5min efter i mål vilket ändå känns grymt bra. Någon som imponerade stort i dag var Rassmus som inte var långt ifrån att slå Tero. Splits , Karta

Funderade att lägga av med orientering när Thierry efter målgång sa att jag hade ”Wery good speed and seemed secure”, då kunde jag liksom sluta på topp. Nejdå, det här passet var oerhört inspirerande och jag är sjukt taggad på att träna stenhårt tills min första seniorsäsong. För nu vet jag ju att även den allra största bara är människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *