En tuff tid

Det har blivit dåligt med uppdatering här på bloggen, dels för att det hänt jobbiga saker på det privata planet i mitt liv och även för att det har gått tungt med orienteringssatsningen på grund av skador. Det har varit en tuff tid för mig, men jag hoppas och tror att framtiden ändå ser ljus ut.

Efter min långa sjukdomsperiod under hösten så fick jag problem med ena hälsenan när jag började trappa upp träningen igen. Jag körde sedan på stenhårt med excentriska tåhävningar med stegrande belastning för att bygga en hälsena som skulle hålla fint genom vinterträningen. Dock så lyckades jag med någonting som känns aningen komiskt, jag fick en ny skada av min rehabträning.. Jag fick en inflammation belägen vid leden ut mot lilltån. Kunde inte ens stå på foten på en vecka och den enda träningen jag kunde bedriva var cykling med bara hälen mot pedalen. Inte det roligaste. Det kändes i alla fall som jag nådde botten både psykiskt och fysiskt där och efter det så har saker och ting börjat rulla på bättre i all fall.

Foten går nu och stå på och funkar även att åka långfärdsskridskor och skidor med vilket gör alternativträningen bra mycket roligare! Nu är det bara att hoppas på att det fortsätter åt samma håll och det är fortfarande långt till säsong, ska vara smart när jag väl kommer igång med löpningen igen och har fortfarande tron på att jag kan lyfta mig en nivå mot nästa säsong.

Idag blev det ett fint långfärdsskridsko pass med två klubbkompisar på vackra Herten. Väldigt härligt, men föredrar ändå att tassa runt på Hertsjökartan som ligger alldeles bredvid sjön.

Foto: Henrik Fröjd
Foto: Henrik Fröjd
Foto: Henrik Fröjd

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *