Ett lyckat test!

Efter två veckor med grymt bra och strukturerad träning så var det dags att testa kroppen. Dels ett test på hur fort jag kunde springa, men kanske framförallt ett test på hur foten håller efter att jag har rehabtränat den de senaste 2 veckorna.

Innan det var dags för att testa kroppen så hjälpte Elise och jag till med snitslingen av löploppet Bollnäs Trail Race där jag är tävlingsledare. Det blev även lite jogg längs den vackra banan. Bättre ställen att samla kraft på får man ju leta efter:

IMG_4984

Medel-DM i Hudiksvall på söndagen var det som skulle få bli mitt test. Sprint-DM gick samma dag på förmiddan, jag hade först inte tänkt springa den, men ändrade mig då foten kändes helt problemfri. Sprang sprinten, men gav inte 100%, orienteringen stämde i alla fall till fullo vilket gjorde att det räckte till en 2:a plats. Resultat. Trots att jag inte körde på för fullt så kändes benen inte så bra under sprinten så jag började bli lite orolig för hur formen skulle kännas under medeln som skulle gå av stapeln bara 4h senare.

Medeldistansen bjöd på rejält brötig terräng och en hel del sten. Kanske inte den finaste terrängen, men det blev ändå en rolig och utmanande bana. Jag orienterade bra hela vägen, med bara några mindre 10s misstag. Kändes dock som jag fick slita fysiskt, men det visade sig när jag kom i mål att det hade gått fort i alla fall. Grymt skönt att ta mitt 3:e raka guld i H21 klassen på medeldistansen. MEN ännu skönare var såklart att foten HÖLL. Karta, Resultat

Detta lyckade test gör att jag kan höja blicken mot Medel-SM som jag börjar se fram emot riktigt mycket. Jag har bestämt mig för att avstå Lång-SM, dels för foten som har krånglat och dels för att detta ger mig en möjlighet att förbereda mig ännu bättre mot Medel-SM.

Nu väntar en vecka med hård träning som jag ska klämma in mellan allt jag har i skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *