Formtoppning

Jag har den här veckan påbörjat en formtoppning mot Sundsvall, mannen bakom upplägget är Björn Ljungren tränare här på OLGY. Formtoppen går ut på att varannan dag köra 6sekunders backryck eller 200meters intervaller och på dagen mellan passen bara jogga/vila. I tisdags så var det 6sekunders backryck som gällde och idag var det 200meters intervaller. Det ska verkligen bli spännande att se om formen kommer att komma krypande fram mot Sundsvall, då det är första gången jag i över huvud taget försöker formtoppa mig.

Förutom träningen och skola har dagen bestått av städning av lägenheten då min mor kommer på inspektion imorgon. Eller inspektion och inspektion hon ska hämta upp mig på vägen till Stockholm och J-cuperna som går där. Formen kommer nog ännu inte riktigt ha infinit sig, men om jag klarar mitt mål så kan det nog bli höga placeringar ändå. Mitt mål inför tävlingen är att känna mig nöjd med loppen när jag kommer i mål.

Kartor från bland annat Horndal som jag besökte igår och dagens upp/nerjogg har kommit upp här och jag vet att jag har gjort en del oförlåtliga misstag, men det var bra att jag gjorde dem nu istället för i helgen. För i Stockholm är det ”Full speed, no misstake ” som gäller.

2 reaktioner på ”Formtoppning

  1. Jag skulle rekommendera att träna mer och hårdare om du ska formtoppa! 😛
    + att enligt vad jag tror behövs kanske cirka 5-6veckor med ”formtoppnings-intervaller” om du vill få riktigt bra effekt… Men det är min personliga uppfattning (dock delad av många andra träningskunnande)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *