Försöker vara ”bäst på att vara sjuk”

Har tyvärr fått ont i halsen och som satsande idrottare så är det alltid ett lika stort helvete. När jag blir sjuk så är det lätt att katastroftankarna börjar rulla igång i huvudet, då försöker jag ta ett steg tillbaka och se det större perspektivet istället. Om allt går som det ska och min motivation för att springa orientering är lika stor så kommer jag troligtvis satsa i 10 år till. Under de 10-åren så spelar några dagars sjukdom faktiskt inte särskilt stor roll.

Nu när jag har blivit sjuk och inte kan träna försöker jag istället att vara ”bäst” på att vara sjuk. Det vill säga sova så mycket som möjligt, käka grapefrukt, gurgla whiskey och så vidare.. Allt för att bli frisk så fort som möjligt och kunna dra igång med träningen. En sak som jag gjorde tidigare var att jag även drack c-vitamin brustabletter. Detta är dock något som alla idrottare borde hålla sig borta från då ny forskning som Albin varskodde mig om påvisar att artificiell c-vitamin har en rejält negativ inverkan på träningseffekten.

Efter att jag började få feber under förmiddan i skolan så bestämde jag mig för att gå hem och hoppa över att åka till Bollnäs där jag hade tänkt hjälpa till på klubbens skidtävling Hälsingeleden. Trist såklart, men att resa när man är sjuk är inte så kul och troligtvis inte det bästa heller. Nu blir det fullt fokus på att bli frisk under helgen.

2 reaktioner på ”Försöker vara ”bäst på att vara sjuk”

  1. Är det inte så att konstgjord Cvitamin är exakt samma molekyl som naturlig. Fast man missar massa andra bra ämnen som finns i tex frukt.
    Men det som gör brustabletter dåliga är väl de extrema halterna. Tajming ska tydligen påverka också, ju närmare efter träning desto sämre. Jag har försökt kolla det där men det finns ju massa forskning som pekar åt olika håll.. Svårt att veta vad man ska tro på. Vad var det för studie Albin visade?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *