”Gjorde en Northug”

Skol-veckan som kändes som att den aldrig skulle ta slut tog trots allt till min förvåning slut. Har varit riktigt mycket plugg den här veckan, men nu är det slut med plugget. Blir inget plugg de kommande månaderna. Istället blir det fokus på att njuta av värme, vackra landskap, hård träning och mycket mer i Sydafrika, Australien och Nya Zeeland. Det är inte långt kvar nu tills avresa och idag har jag planlagt en del. Framförallt tittat på möjlig resrutt med våran Campervan på Nya Zeeland.

När sista skol-veckan och tillika terminen tog slut igår så åkte jag hem till Bollnäs där det idag bjöds på ytterligare en etapp av Hälsingecupen i Skid-O. Tävlingsplatsen var Bollebergen, sprint stod på schemat. Riktigt kul och sjukt fartfyllt med sprint och 5000-del. Var första gången jag testade sprint på skid-orintering. Öppnade starkt och kom in fint i tekniken. Efter halva banan så lossnade tyvärr min truga från ena staven, därifrån blev det slitit och jag kunde bara använda ena staven till fullo. Tänkte på Northug som vid stafetten i Gällivare 2008 spurtade utan truga på ena staven. Han spurtade trots det ned Hellner vilket var en sjuk bedrift, jag fick erfara att det inte är lätt att åka utan truga på ena staven idag, men lyckades liksom Northug ta hem en knapp seger ändå. Karta, Resultat

Karta med vägval.
Karta med vägval.
Tröjan som Northug lät trycka upp efter WC segern utan truga.

Det var inte varmaste vädret vi tävlade i -17°C, hoppas på varmare väder på morgondagens medeldistans. Framförallt så längtar jag till nästa veckas 25°C och sol i Kapstaden..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *