Guld och brons på NM

I helgen arrangerade Ljusdals OK Norrlandsmästerskapen inne i Ljusdal och i Järvsö. NM är alltid lite av en höjdpunkt på säsongen för mig då det oftast bjuds på riktigt tuff och härlig Norrlandsterräng, så även i år.

Sprinten på fredagen gick inge vidare, missade stämpeln på en kontroll och blev således felstämplad, loppet hade annars räckt till 3:e plats efter Jeppe och Figge.

Medeldistansen var som vanligt den jag sett fram mest emot då det är den distansen jag tycker är roligast och den som passar mig bäst. Loppet blev lite av en bergochdalbana med mycket negativa tankar i huvudet, blev upp emot 3min bom totalt och kroppen kändes tung. Att kroppen kändes så tung berodde nog mest på att terrängen är galet tung i Järvsö, för farten jämfört med de andra visade det sig att det inte var något fel på. Det var med väldigt blandade känslor som jag kom på upploppet, besviken på mig själv för min halvdana insats samtidigt som jag hörde speakern säga att jag gick mot segern. Även om loppet inte var det bästa så var det tydligt att många hade svårt tekniskt och riktigt skönt att det räckte till att ta mitt 3:e NM Guld som senior. Kul att det blev en dubbel med Figge på andraplats också. Karta, kommentar och resultat

Jag och Figge nöjda med att ha tagit dubbeln på medeln.

Idag var det dags för Långdistansen, som blev en riktigt tuff historia i Järvsös kuperade terräng. Jag är i riktigt nöjd med mitt lopp, men var inte stark nog för att utmana Jakob om guldet. Det räckte i alla fall till en 3:e plats, vilket jag får vara nöjd med på långdistansen som jag fortfarande inte är på samma nivå på som medel, men tycker ändå jag tar steg i rätt riktning även på långdistans. Karta, kommentar och resultat

En del av den tuffa långdistansen.

Nu börjar träningen mot SM i höst där jag framförallt satsar hårt mot medeln och stafetten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *