Hälsinge-OL-abstinensen botad

Sammanfattar mars med 47h träning och 14h löpning/orientering. Hälen börjar funka, formen börjar komma. Har nog aldrig varit i bättre fysisk form. De 3-senaste månaderna har varit de bästa 3 sammanhängande träningsmånaderna för mig hitills. Om två veckor knackar säsongen igång på allvar för mig. Psyched.

Träning i mars 47h totalt.

Har spenderat helgen i Bollnäs. Kan konstatera samma sak efter den här helgen som jag gjorde efter förra: orientering är förbaskat roligt. Kan även konstatera att det är bra mycket roligare att orientera i Hälsingland än i skogarna runt Uppsala. Inget ont om Lunsen eller de andra fina områdena i Uppsala, men ärligt talat så händer det inte så mycket i terrängen i Uppland, det är rakt på och bocka av några små höjder. Sen plumsa runt i en massa kalla myrar. Nej, tacka vet jag Hälsingeterräng. Bra mycket bättre variation, finare natur och mer utmanande. Kanske är jag partiskt då jag praktiskt taget vuxit upp i en grotta på ett hälsingeberg. Men så mycker roligare än mitt lördagspass på Hertsjö blir det bara inte. Kommer aldrig bli trött på den terrängen: Karta . Körde sedan ett skymnings/natt pass på snabba Flästaheden: Karta . Idag drog jag till Bergvik och besökte terrängen där 3:e ettappen på O-ringen gick i somras, länge sedan jag sprang där riktigt fint: Karta . Sprang för övrigt med headcam under dagens pass kanske dyker upp en film från det här lite senare.

Hertsjö

Nu har jag fått min hälsingeterräng-abstinens botad för ett tag i alla fall och åker snart hem till Uppsala. Där jag nog ska överleva några skoldagar då jag kan se fram emot att åka till Elise över påsken.

En reaktion på ”Hälsinge-OL-abstinensen botad

  1. Skriver under på det där med att Uppsalaterrängen inte är så jävla rolig den 10:e gången som den första. Men Hälsingland är ALLTID fint. Solen lyser ju alltid där också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *