Helgen

Det har varit en riktigt bra helg för mig det här, handen har läkt förvånansvärt bra. Har dessutom hunnit med oväntat mycket i skolan, välbehövligt då jag har en dryg vecka frånvaro att jobba ikapp.  Den här helgen måste vara någon sorts rekord i skolarbetande inte för att jag har arbetet jättemycket, men i vanliga fall brukar böckerna vila lugnt i väskan.

Som sagt så har handen läkt bra och tur var väll det då OL-abstinensen var så stor på lördagen att jag inte ens kunde motstå ett pass i Björktära skogen (skogen ovanför mitt hus, skit terräng och gammal karta). Skönt att handen med bara en mindre smärta pallade att vika kartan..
Kort medelträning på Björktjära kartan. Varken världens bästa eller roligaste karta, trots det var det riktigt kul. En liten miss till ettan annars bra planering och kontrolltagning hela vägen. Dock så hade nog rakt på till 7:an varit lite snabbare. Karta

Idag var det en riktigt rolig masstartsträning i Alfta där jag fick känna på lite fart efter mitt lilla skadebreak.
Riktigt rolig 25-Mannaträning med gemensam start arrangerad av Alfta. De första 3 slingorna orienterade jag bra och höll bra tempo, det visade sig att jag hade samma gaffel som Jeppe, så jag hade bra draghjälp. Ut på den sista långa slingan så började benen tröttna, men jag orienterade fortsatt bra och var bitvis uppe och styrde framför Jeppe. Sen kom den stora bommen till 7:an. En slutningskontroll där man måste ha koll in mot kontrollen. Såg inte stigen i grönområdet som jag hade tänkt följa ned en bit. Trodde sedan jag fick stenen innan kontrollen, men det visade sig vara en sten som inte var med på kartan. Borde helt enkelt varit noggrannare in mot den här kontrollen. 4min försvann där. Efter det gick orienteringen bra, ett bra vägval till 10:an gjorde att jag var samtidigt med Jeppe inför avslutningen. Var dock inte tillräckligt stark för att kunna rå på honom kom 2:a 1sekund efter.. Karta

2 reaktioner på ”Helgen

  1. Måste ju lämna en kommentar när man läst att någon löpt orientering i den legendariska Björktjära terrängen.

    I det stora hela är jag mycket imponerad av dina skills i en sån svårbemästrad terräng då det nästan är lättare att springa på en utskrift från eniro. hehe. Tyckte dock du var lite väl passiv i val av route choice till 7:an. Tror du hade tjänat några sekunder på att köra rakt på.
    Eller vad säger du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *