Helvetesskadan

Läser lite på  nätet om min skada, inlammerad slemsäck på knät (läs helvetesskadan). Det är ingenting annat än dyster läsning. Sammanfattning av alla info som finns där ute är väl ungefär att det ofta blir långdraget, riktigt jävla långdraget. Och det värsta av allt är att mycket av den träning man kan bedriva är förvärrande. Det finns heller ingenting man direkt kan göra åt saken i det här läget, om det kvarstår ännu längre så är tydligen kortison spruta ett allternativ. Fyfan. Det här är officiellt helvetesskadan. Det är nått så jävla äckligt.

Drar till parkbadet nu, ska testa att simma se om det går bra. Om det inte gör det så kommer jag återfinnas gråtandes i bubbelpolen.

11 reaktioner på ”Helvetesskadan

 1. Pumpa kortison direkt så slipper du antagligen mycket lidande. Jag provade att gå hos sjukgymnast 4 månader, blev seriöst bara värre. Har väl ifs snarare hade inflammerade muskelfästen, men kortison funkade på ena knät rätt snabbt, gick från att ha ont i det när jag cyklade till att kunna löpa intervaller i höghammarhallen på en vecka.

 2. Det är jävligt surt Goran. Men jag skulle verkligen tipsa om att gå till en riktig idrottsläkare och be om kortison (någon lirare på vårdcentralen duger INTE).

  Det var en tjej i Ravinen som fick en inflammerad slemsäck i hälen och aldrig kom tillbaka i träning igen… Hon försökte allt i två år (förutom kortison…) och till slut gav hon upp.

  Du får lära av hennes misstag. Gå till en idrottsläkare.

 3. För övrigt är det väl aldrig bra att pumpa in steroidhormon i kroppen (vilket kortison är), och det kan ju ge sjuhelvetes massa biverkningar om man tar mycket och länge. Det är därför, tror jag, som läkarna är lite restriktiva med det.

 4. Gurvas>> Har varit hos en idrottsläkare som tyckte att kortison kunde bli ett alternativ om det blev ännu mer långdraget. Ok, då förstår jag vaför det inte är att rekomendera att köra det direkt..

  1. goran>> Ja, jag förstår. Det är jobbigt att läkarna inte riktigt förstår vad det står på spel här. Långdraget för mig är mer än en vecka. Långdraget för läkaren kanske betyder 2 månader. Och inte fan ska du vänta i 2 månader innan du får kortison.

 5. Grejen med kortison är att läkarna är rädda över att det ska påverka kroppens egen produktion, men samtidigt – hette du Kallur får du i princip sprutor i förebyggande syfte. Jag har inte märkt nåt negativt av det iallafall, snarare har man kännt sig fräschare i övriga kroppen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *