”Hvor rå kan du vaere idag?”

Jag har passat på att låna Elises bok ”Bli best med mental trening” av Erik Bertrand Larssen. Såklart att jag ville läsa den för jag vill ju bli best eller bäst som vi säger i Sverige. Erik Bertrand Larssen är mentaltränare med förflutet inom det militära. Han har bland annat jobbat med Petter Northug och Martin Johnsrud Sundby.

Boken var grymt motiverande och hade många bra tips. Bland annat så skriver Bertrand Larssen om hur man ska sätta mål som gör något med känslorna. När man tänker på sitt mål så ska det inte vara med en axelryckning utan man ska få ett leende på läpparna och vara redo att göra det tunga vardagsjobbet.

En annan sak som jag har tagit med mig från boken och gått runt och tänkt på under veckan är ett enkelt litet sms som Bertrand Larssen skickade till Petter Northug under en vanlig vardag med hårdträning. ”Hvor rå kan du vaere idag?” löd sms:et, det är för mig en oerhört motiverande fråga som jag försökt ställa mig själv så ofta som möjligt efter att jag läste det. Att varje dag försöka vara så ”rå” eller grym, eller bra som möjligt tror jag kan ta en långt oavsett vad man pysslar med om det nu är skola eller hårdträning.

Hur som helst så rekommenderar jag boken starkt!

”Hvor rå kan du vaere idag?” försökte jag att tänka när jag frös som mest inför dagens långpass i Lunsen med Figge och Calleberg och passet i sig blev en ren njutning trots 1dm nysnö. Karta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *