Jakt på form i skärgården

Jag befinner mig i Stockholms skärgård med RBK-gänget. Vi har ett litet 10-Mila camp här inför helgens stundande bataljer. Tyvärr så har vi inte ett lag av den kalibern vi hade kunnat hoppats på då många har varit skadade eller är skadade. Även jag fick lite käppar i hjulen under helgens Silva League i Tibro. På lördagens långdistans började mitt höger-knä protestera redan till 1:an på ett sätt som påminner om 2010-års knämisär. Jag valde att bryta loppet redan vid ettan då jag inte såg stor poäng i att fullfölja de 17.5km med smärta. Beslutet blev lättare att ta tack vare den fruktansvärt oinspirerande banan vi bjöds på. En av de tråkigaste långdistanserna jag fått i handen.

Till söndagens förkortade långdistans på 13.5km så hade jag utövat aggresiv sjukgymnastik på mig själv iform av massage och stretching, det verkade ha gjort susen och jag kunde genomföra loppet i alla fall. Banan på söndagen var i motsats till lördagens löpartävling grymt roligt. Trots att knät kändes ok så fick jag andra problem. Jag smaskade i smalbenet ganska ordentligt i en sten tidigt på banan. Efter att ha blivit liggandes ett tag och förbannat stenen och dennes rubusthet så började jag gå mot nästa kontroll. Efter ett tag så släppte det lite och jag kunde löpa igenom banan och få med mig ett bra pass i alla fall.

Sedan dess har vi varit i Stockholm och slipat form. Igår så tävlade vi på Järlas tävling, fysiskt kände jag mig tung vilket kanske är bra inför helgen om jag får några lugna dagar nu. Tekniskt så skötte jag mig riktigt bra förutom en bom på ca 2:30. Det hela slutade med en 6:e plats i alla fall vilket var ett litet steg framåt för mig.

Nu är det bara att låta formen komma fram till helgens och hela vårens stora höjdpunkt 10-Mila!

IMG_20120605_172317 - Kopia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *