Jukola

Såhär på midsommar tänkte jag skriva lite om den gångna helgen och slutpunkten för vårsäsongen nämligen världens största orienterings-stafett Jukola som alltid är ett lika häftigt arrangemang.

Vi hade på pappret sämre lag än fjolåret då vi slutade på 45:e plats, men hoppades trots det på bättre resultat då fjolåret bjöd på många misstag. Jeppe öppnade stabilt på första, tyvärr gjorde Jacek en stor bom vilket resulterade att jag fick gå ut lite längre bak på plats 76. Jag öppnade väldigt bra, men gjorde tyvärr en drygt 2min stor bom halvvägs, kunde sedan avsluta bra och plockade 12-platser på sträckan, men tappade mycket tid på de snabbaste. Vad det gäller farten så är det är bara att konstatera att på de längre distanserna har jag en hel del jobb att göra för att lyfta mig till samma nivå som jag kan hålla på kortare medeldistanslopp. Som tur är så är sommaren här och nu ska det tränas för att försöka ta många steg i utvecklingen. Karta med vägval från Jukola

Vi slutade på 40:e plats efter ganska goda insatser av resten av laget. Vi vill ligga högre och har definitivt ambitionen att höja oss rejält de närmaste åren, men som laget såg ut i år får 40:e plats ses som godkänt.

En klassisk ”Pissipausi” på toppen av en slalombacke.

Flygbilder över årets mäktiga Jukola-start:

Nu är jag på Hästängsudd i Stockholm och firar midsommar, här kommer jag och Elise vara tills på söndag då vi tar en välfylld bil och åker till de norska fjällen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *