Kapa 3 days

De närmaste dagarna har jag tillägnat i Lettland och närmare bestämt Ventspils och deltagit i Lettlands största tävling Kapa 3 days, som namnet antyder lite på så rör det sig om en tredagars tävling som avgjordes mellan fredagen och söndagen.

Vi var ett gäng från rbk som åkte ner till Lettland på onsdagen, med Ryanair som för övrigt skänker bort sina flygbiljetter.

Vi skulle bo i något ”lägenhetshus” som enligt jeppe mer liknade ett ryssläger och mycket riktigt så såg det ut som rena rama rucklet, när ägaren kom och låste upp dörren åt oss, så hade de renoverat så att det såg riktigt fräscht ut inuti, givetvis så var det ett grovt fuskjobb men det var helt ok.

Första etappen på Kapa utspelade sig en timmes bussfärd från Ventspils, på långdistans EM kartan. Jag gjorde ett helt okej lopp bommade ca 2 minuter och löpningen kändes bra. Efter målgång så var jag helt lyrisk över den fantastiska orienteringsupplevelsen som loppet innebar lätt en av de roligaste kartorna jag har sprungit på ever. Mitt lopp räckte till en andra plats på etappen distanserad med 1.22 av letten ——-.

Andra etappen hölls på samma karta och dagen till ära så var det medeldistans, jag fick på ett av mitt livs bästa lopp och missade praktiskt taget ingenting och löpte som en kenyan. Det räckte till etappseger med 2.36 över min nyblivna klubbkamrat Raivo Kivlieniks, då segraren från dagen innan gjorde ett dåligt lopp så gav det mig en totalledning med 5 minuter inför sista etappen.

På kvällen så var det en separat sprint tävling och eftersom att vi hade åkt dit för att springa så skulle vi givetvis deltaga även där. Det var två lite speciella saker med den här sprinten dels att det var gemensam start och dels att det under banan skulle var mikro-o. Direkt till ettan så sprang många för långt så jag och några till fick redan där en lucka som vi också lyckades hålla ända in i mål, jag var först i mål med ca 20 sek, men sen var det ju den där mikro delen också där jag hade lyckats stämplat fel på 3 kontroller villket inebar 3 minuters tillägg. Trots det så slutade jag tvåa.

Tredje etappen var på en nykarta som var belägen bara 20 minuters bussfärd från Ventspils. Till ettan så löpte jag som en gud, men på väg till tvåan så började mjölksyran krypa sig på och jag ångrade verkligen att jag hade löpt sprinten dagen innan. Det var 52 minuters ren plåga och i sista sandbacken krampade sig låren ett flertal gånger. Orienteringen hade som tur var flytigt på mycket bra i den välldigt tekniskt krävande terrängen så loppet räckte till en andra plats på etappen och en första plats totalt på Kapa 3 days.

Lettland som land ger jag 3 toasters med motiveringen: ett land på uppgång

Lettland som orienteringsland ger jag 5 toasters med motiveringen: himmelsk terräng, bra kartor och arangemang.

Resultat

Karta etapp1, Karta etapp2, Karta sprint, Karta etapp3   Ursäkta att kartorna är jävligt low quality, de är tagna med mobilkamra.

ulity 

 

2 reaktioner på ”Kapa 3 days

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *