Kartpromenixar och lite jogg

Mitt knä var efter måndagens tävling i riktigt dåligt skick först nu börjar det kännas bra igen. Problemet är följande, jag vilar ett tag från löpning och jag känner inte av knät det minsta, tänker nu måste jag testa, springer fort en träning/tävling och jag får halta i några dagar. Det är någon form av sena som skaver över knät när jag böjer det för mycket. Så igår då den akuta värken från tävlingen hade lagt sig testade jag att jogga under två träningar, det gick! Så länge jag inte böjer benet så mycket så kan jag jogga, vilket givetvis innebär en väldigt långsam fart och mycket vadlöpning. Men ändå något slags av ljus i mörkret. Annars så har det bara blivit kartpromenixar för mig under Rehns påskläger här i blekinge. Kan vara sjukt frustrerande, men roligare än att inte pyssla med OL alls.

Ska snart ta ställning till om jag ska ställa in hela vårsäsongen, känns inte riktigt lönt. Det som nästan tar emot mest är 10-mila som jag verkligen skulle vilja springa, vi kan bli farliga där i år. Hur jag än gör och hur min skada än fortlöper så kommer jag tillbaka. Det vet ni väl?

9 reaktioner på ”Kartpromenixar och lite jogg

   1. Okej, det är faktiskt precis där jag hade ont i knät. Längst upp till höger på knäskålen på vänster knä? Du har exakt samma symptom som jag hade, i alla fall de som du skrev på detta inlägg. Jag var hos en idrottsläkare i falun. Han sa att det är som löparknä fast andra muskler. Det är svårdiagnosterat vad det är för något sa han även till mig. Det skulle faktiskt kunna vara så att du har det jag hade.

     1. Jag käka först voltaren några dagar (men det var innan jag träffa läkaren, vet inte om de hjälpte men det var mot inflamationen om det var någon). Sen stretchade/stretchar framsida lår väldigt mycket. Så ofta jag kunde. Men de räckte inte med den vanliga, då man håller i benet stående å stretchar. Utan jag gjorde de på ett bord med ena benet i backen. Testa! Jag kunde nästan springa lite grann efter mindre än en vecka och känna lite bara.

  1. Per J>> Löparknä sitter mer på sidan av knät, men i övrigt så är det ungefär som ett löparknä. Har varit hos en sjukgymnast, men fick ingen specifik diagnos.

 1. Hej Göran!
  Om jag var som du skulle jag se till att få en diagnos, det är det allra viktigaste. Oftast funkar det så här: Symptom -> Diagnos -> Behandling, dvs har du ingen diagnos så vet du inte vilken behandling du ska ha. Testa att gå till någon erfaren idrottsläkare så bör han/hon kunna hjälpa dig. Se till att läkaren är specialiserad på idrottsskador, det är viktigt. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *