Konsten att ta det lite piano

Det går förbaskat bra med träningen nu måste jag få lov att säga, har nästan kunnat träna precis som jag vill de senaste veckorna. Jag har haft sånt flyt i träningen och känt att jag utvecklas så jag kan nästan inte hålla mig ifrån att sticka ut på ett ”extra pass”. Men nu kommer vi till det svåra ”konsten att ta det lite piano”, framförallt när det går extra bra i träningen så tror jag det är viktigt att ta ett steg tillbaka titta på planeringen och inte förivra sig. På kort sikt till nästa månad kanske jag blir bättre av att sticka ut på ett extra pass utöver min plan. När det kommer till på långsikt, till säsongen eller till och med om 5-10 år när jag förhoppningsvis kommer nå min topp så tror jag att det är smart att vara lite mer strategisk, följa planen och lita på den. Det kan också handla om att våga ta ett steg ifrån planen när kroppen inte fungerar 100%.

Igår var ett sådant exempel där jag är nöjd med mig själv för att jag tog det lite piano, under förmiddagens medel-träning i Nåsten fick jag lite bristningskänningar i vänster vad. Planen på eftermiddagen var att köra 1-minuters löpintervaller på hårt underlag. Jag var fruktansvärt sugen på att köra det passet, men lyckades ta ett steg tillbaka och tänka på hur min vad troligtvis skulle reagera på den typen av löpning. Istället blev det intervaller hemma på cykeln, ett pass som blev riktigt bra! Vaden kommer nog vara tacksam för det beslutet under dagens OL-långpass.

Del av gårdagens OL-pass, klicka på kartan för att se hela banan med kommentar.

Medelträningen igår var riktigt fin, körde hårt i 20min av banan och fick in riktigt skönt flow. Det är sjukt skönt att det inte kommit så mycket snö i Uppsala, det går fortfarande fint att köra bra OL-pass i hög fart här. Karta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *