Kost

Kost som rubrik, låter tråkigt eller? Jag skulle snarare säga att det är väldigt intressant. Jag har senaste månaden blivit mer och mer intresserad av kost och insett hur viktigt det är. Det vi stoppar i oss är ju det som vi lever på. Jag har den senaste tiden insett hur förbannat dåligt raffinerat socker är, hur många nackdelar det har. Blir äcklad av tanken på godis, jag vill liksom inte ha skiten längre. Varför ska jag stoppa i mig massa skit? Ett äpple är så förbannat mycket godare och bättre för mig än ett gele-hallon. Jag är övertygad om att kosten är viktig, inte minst för oss som satsar på en idrott. Den är ju bränslet, med rätt bränsle så kan motorn gå snabbare och längre. En utjatad liknelse jag vet, men inte fan skulle jag stoppa någonting i tanken på min bil som jag vet att den går sämre på. Varför ska jag då göra det i min kropp?

Så vad tror jag om kost förutom att socker är farligt (jag kan ta en bulle eller en glass, men känslan att jag inte vill stoppa i mig skiten tar ofta över). Jag tror att det hela är ganska enkelt, allt som är naturligt är bra: frukt, grönsaker, fisk, kött, nötter med mera. Sådant som har ”förädlats” alltså gått genom en fabrik är dåligt, för att inte nämna sådant som helt och hållet är framställt i en fabrik. Så naturlig ska det vara, från naturen, det är det vi är anpassade för.

Inom det här området tror jag att jag har utvecklats väldigt mycket under min skadeperiod, så allt är inte bara negativt. Kanske hade jag inte kommit till den här förståelsen om jag hade varit skadad. Vem vet. Allting ont kommer med någonting gott?

3 reaktioner på ”Kost

  1. Jag såg inte så mycket pasta, ris eller potatis i det du räknade upp. Är du på rätt väg eller var det omedvetet?;)

  2. Bejmarn>> Haha på rätt väg är väl en definitionsfråga. Men pasta och ris är ju halvfabrikat, försöker inte äta så mycket av det, men skyr det inte heller.

  3. Pingback: Primal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *