Kuala Lumpur – SM i Göteborg – Uppsala

Det var nu ganska precis en vecka sedan jag kom hem till Sverige och det börjar väl bli dags att skriva någon form av epilog från den stora resan.

Till en början kan jag bjuda på filmen som vi sammanställt från Nya Zeeland:

Om filmen inte syns uppdatera sidan så ska det funka, ändra kvaliten till 1080pHD på kugghjulet nere till höger för bästa upplösning.

Efter Nya Zeeland så åkte vi vidare till Malaysia och Kuala Lumpur. Där spenderade vi 5-dagar, det var min första visit i Asien och det gav mig  inte direkt mersmak. Vi hade det dock det bra där bodde fint och åt gott. Hotellet erbjöd även ett alldeles ypperligt luftkonditionerat gym där jag spenderade många timmar på löpband och testcykel. Att gå ute på gatorna däremot var en större pers, det var en extrem hetta, luktade urin och var folk överallt.  Inget som var förvånade, men inte heller min ”cup of tea”. Där slutade i alla fall en fantastisk resa som jag säkert får skäl att återkomma till här senare.

Det som väntade oss sedan var en helvetes-flight mellan först Kuala Lumpur – London och sedan vidare till Oslo. Väl i Oslo så bodde vi hos Elises släktingar innan jag på morgonen tog en buss vidare mot Göteborg då det var dags för säsongspremiär i Sverige i form av Natt-SM.

Natt-SM blev en tung historia för mig, jag mådde inte helt hundra efter de långa resorna och tidsomställningen. Jag tog det för vad det var då jag redan innan var förberedd på att kroppen nog inte skulle vara på topp. Jag fick ett bra träningspass i alla fall och tog mig runt en tuff bana.

Efter en för mig välbehövlig ”vilodag” som för mig innebar lugn vattenlöpning med skadade Jerker så var det dags för Sprint-SM kval på lördagen. Jag hade hyfsad känsla under loppet, men efter att ha analyserat i efterhand så har jag insett att jag lagt bort allt för mycket tid på tekniska misstag. Upp mot 40s gick bort i misstag och det håller inte på en sprint. Trots det så blev jag 12:a i mitt heat bara två platser från en A-final, vilket ändå var ett skönt kvitto på att det inte gick alltför sakta.

På söndan blev det alltså en B-final där jag slutade 8:a efter ett ok lopp trots att det kändes lite avslaget att springa b-final.

Nu är jag tillbaka där min resa började för drygt 3-månader sedan, i Uppsala. Min lägenhet är uthyrd så fram tills sommaren kommer jag bo på soffan hos Albin och Simon. Fram tills 10-Mila så har jag bara orienteringen att fokusera på sedan börjar skolan för mig igen. Så nu har det blivit några dagar med proffsliv och några riktigt fina träningar i svensk skog. Med barmark i skogen så är det perfekt för mig att bedriva den träningen som jag behöver nu. Orientering.

Nu ser jag fram emot nästa tävlingshelg som blir Silva League i Tibro med två stycken långdistanser.

DSCN4055

En reaktion på ”Kuala Lumpur – SM i Göteborg – Uppsala

  1. Vilken resa/äventyr ni gjort! Vackra foton och filmen var amazing. Välkommen hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *