Långhelg i Dalarna

Är hemkommen till Uppsala efter en långhelg med 4:a tävlingar och OL-supportrande under hemma EM i dalarna.

Riktigt kul och inspirerande att följa värdseliten, inte utan att man blir avundsjuk av att få springa med ett sånt tryck på arenan. Trodde aldrig att en orienteringstävling skulle få en sån härlig atmosfär som EM tävlingarna fick. Grymt kul att Jerker kunde gå från sprinten med en medalj med. Stort, även om jag vet att han hade hoppats på ännu bättre, men det kommer till VM..

Att springa EOC-tour i H21E klassen var tufft. Blev en tuff fysisk utmaning för mig och är i efterhand glad att kroppen klarade de 4:a tävlingar utan att känna av några större skavanker. Jag är nöjd med mina insatser inget topplopp, men stabila insatser och känslan att formen blir bättre och bättre välkomnar jag. Skönt att ha fått bättra på min ranking lite grann med.

Jag måste nämna en negativ sak med EM-arrangemanget också. Terrängen. I mitt tycke så var terrängen riktigt tråkig. Visst är det fint i Skattungbyn med öppna tallhedar, men enligt mig så är den väldigt outmanande tekniskt. Kan vara för att jag själv tycker det är väldigt mycket roligare när man behöver koncentrera sig hela tiden för att inte tappa tid på misstag. Terrängen på Lugnet var nästan roligare än den i Skattungbyn tyckte jag, men inte värdig ett EM. Vi har så mycket finare terräng i Sverige. Trist när arenan får bestämma tävlingsplats och inte terrängen.

Nu laddar jag stenhårt mot min premiär i Silva Leagues huvudklass som görs till helgen i Alfta. Sjukt taggad på att göra säsongens bästa lopp hitills hemma i Hälsingeterräng. Längesen jag såg så mycket fram emot ett lopp. Stortävling, medeldistans och Hälsingeterräng det blir inte så mycket roligare än så. Blir lättlöpt och god sikt där med, men övertygad om att det blir roligare och mer utmanande banor än vad EOC bjöd på. Se bara det här utsnittet från gamla kartan:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *