Min milda variant av insomnia

Har senaste halvåret haft lite problem med att somna om nätterna, har verkligen försökt ta reda på vad detta kan bero på, men utan resultat. Det konstiga är det faktumet att jag sover som en stock när jag är hemma i Bollnäs. Det är bara här i Sandviken jag har sömnproblem. Har trott att det kan bero på allmän stress av skola mm. Den här veckan, den första skolveckan på det nya året har jag tagit mig i kragen och haft grym framförhållning i skolan och har fått det som borde göras gjort. Trots det har jag fortsatt svårt att somna. Det är inget jättestort problem det här, jag menar jag somnar ju förr eller senare, fast oftast senare. Men det skulle vara både skönt och bra att kunna somna direkt när jag går och lägger mig.

Ikväll har jag förhoppningen att somna snabbt då jag är tröttare än döden och har 7st 1200m intervaller i benen. Det är nu eller aldrig. Godnatt.

5 reaktioner på ”Min milda variant av insomnia

  1. Ett tips är att inte äta kolhydrater… och gärna inte på kvällen/innan läggdags. + att du kan sätta i öronproppar och ha ögonbindel. Dessutom läggdags tidigt och uppstigning 06. och 3 pass om dagen. Då lovar jag att du kommer somna fort =)

  2. Tynne>> Tack för tipsen, kolhydrater tror jag dock inte är någon fara så länge man inte käkar snabba kolhydrater innan man ska sova eller väldigt mycket. Öronproppar funkar tyvärr inte för mig då jag har lite tinitus på höger örat vilket innebär ett helvete när det är helt tyst. Däremot det här med upstigning 06 och 3 pass om dagen tror jag på ;)!

  3. okej ganska överrens. Men prova att skita i KH på kvällen (åtminstone sista 2-3h). Iof kan det bli ett problem för dig för KH-ätare blir ofta hungriga direkt… synd. Annars hade det funkat 😉

  4. Tynne>> Det är väldigt sällan jag äter någonting 2-3h innan jag går och lägger mig.. Jag står mig på gröten från frukosten vettu ;)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *