Min säsongspremiär på NZ!

Då var säsongspremiären avklarad i och med de Nya Zeeländska mästerskapen (där jag har tävlat utom tävlan på alla tävlingar, inte tävlat om någon mästerskapstitel och alltså inte brytit mot nya regeln för start vid SM)

Kort sagt så kan jag väl säga att det har gått bättre och bättre under tävlingarna och om jag fortsätter ha samma utvecklingskurva så kommer 2013 bli en riktigt fin säsong..

Sprinten var en riktigt svår sprint på en extremt detaljerad karta, något jag inte var helt redo för att klara av. Det hela slutade i felstämpling. På två kontroller.. Karta, Resultat

Medeldistansen gick i riktigt svår kustterräng med extremt detaljerad kurvbild som var galet svårläst på 1:10 000. Jag fick inget bra flyt i loppet och det blev en hel del småbommar när jag la bort över 5min på en kontroll så var det bara att inse att det var kört och bara försöka fullfölja med hedern i behåll. Slutade på 13:e plats. Karta, Resultat

Efter medeln så var jag riktigt less på min insats så jag sprang Elises bana också för att få lite mer träning och en chans att lära mig terrängen.

Långdistansen är jag riktigt nöjd med var en sjukt tuff bana med över 500m stigning och jag kämpade på riktigt bra och kunde till och med öka farten de sista kontrollerna trots tuuunga ben. Jag orienterade riktigt bra förutom två vägval där jag tappade en del tid. Loppet räckte i alla fall till en 5:e plats. Karta, Resultat

Sen var det dags för den roligaste distansen under mästerskapen, stafetten. Stafetten gick i Castle Hill som är ett känt område där bland annat Narnia spelades in. Terrängen kan kort beskrivas som gräs, stora kullar och massvis med klippblock som bildar en labyrint. För att kunna göra en bra karta på området var den ritad i 1:4000 del vilket gjorde kartan läsbar och bjöd in till sjukt rolig orientering! Stafetten på NZ mästerskapet körs som en mixstafett och alla H21E löpare sprang första sträckan. Banan var 4,5km lång med 300m stigning vilket var en rejäl fysisk utmaning efter att redan ha tävlat i 3-dagar. Jag fick till ett riktigt bra lopp som räckte till att växla som tvåa vilket var en jäkligt skön känsla och ett bra kvitto in mot säsongen. Karta, Resultat

Efter att ha kommit in som tvåa växlade jag över till mig själv på andra sträckan eftersom att mitt lag bara hade två löpare. Tog det lite lugnare på andra sträckan, men klagade inte att få köra en till sträcka i den galet coola terrängen. Att springa på den här kartan är troligtvis den coolaste OL-upplevelsen jag haft. Karta

Sedan sist så har vi självklart gjort mer än att tävla så här kommer bilder från den senaste tiden med lite text till:

MTB med Linus som vi hälsade på i Christchurch där han pluggar.
MTB med Linus som vi hälsade på i Christchurch där han pluggar.
Sjukt fin kayak-tur i Akaroa bland delfiner!
Sjukt fin kayak-tur i Akaroa bland delfiner!
Sjukt fin kayak-tur i Akaroa bland delfiner!
Sjukt fin kayak-tur i Akaroa bland delfiner!
Transporten till sprintens TC från parkeringen var lite speciell..
Transporten till sprintens TC från parkeringen var lite speciell..
Jag på väg mot felstämpling i sprinten..
Jag på väg mot felstämpling i sprinten..
Utsikten från ett av våra övernattningsställen.
Utsikten från ett av våra övernattningsställen.
O-terrängen vid Castle Hill.
OL-terrängen vid Castle Hill.
OL-terrängen vid Castle Hill.
OL-terrängen vid Castle Hill.
Nöjd och trött efter en bra första sträcka på stafetten.
Nöjd och trött efter en bra första sträcka på stafetten.
Påsk-äggs-OL.
Påsk-äggs-OL.

Nu är vi i Hamner Springs där vi ska avnjuta ett välförtjänt bad innan vi åker vidare mot nordön.

En reaktion på ”Min säsongspremiär på NZ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *