Mindre lyckad weekend i Småland

Hemma igen efter en mindre lyckad weekend i Småland. På väg till 4:e kontrollen så dunkade jag i knät i en sten, efter att ha skrikit ut lite av smärtan i den småländska natten så försökte jag springa. Gick hyfsat till en början trots att jag fick springhalta så tänkte jag att jag kanske kan ta mig runt i alla fall. Men då det stelnade till mer och mer kunde jag tillslut bara halta och började inse att ska jag försöka ta mig runt så kommer det ta tid. Riktigt jävla lång tid. Att bryta i stafett känns vidrigt. Insåg dock att bryta var enda alternativet efter att ha gått två sträckor och jag började bli yr. Blev lite rädd ett tag när det började flimra för ena ögat också, men enligt läkaren på plats var det bara en reaktion på smärtan. Slapp i all fall åka in till doktorn i Mariannelund som Alfred. Någonting positivt som gjorde det hela lite surare var att jag faktiskt öppnade loppet bra och ledde min gaffel fram tills jag började gå (splits).

Då var OL-säsongen slut för i år. Nästa år är jag senior och äntligen börjar det på riktigt. Snart knackar jag igång med träningen på riktigt också, men först väntar en helvetesvecka. Nästa vecka har jag nämligen en mastodont anatomi tenta. Så nu förbereder jag mig för en vecka med äckligt mycket plugg.

Och för de som undrar vart jag slog i knät så var det distalt på M. vastus medialis där muskeln övergår till Lig. patella.. eller på insidan av knät. Ska nog läka fort i alla fall.

2 reaktioner på ”Mindre lyckad weekend i Småland

  1. Om jag inte är helt ute och cyklar så heter ligamentet från m.vastus medialis ”lig. quadriceps” fram tills patellas superiora delar, och benämns därefter nedanför själva patella som ”lig. patella” ned mot fästet på tuberositas tibia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *