Mitt livs första stygn

Drygt två månader efter pilatesbollsdagen, så finner jag mig själv återigen sittandes i väntrummet på Sandvikens sjukhus. För att göra en lång historia kort så sprang jag reflexrundan för första gången idag. Ramlade, satt fast med högerhanden i en pinne, röck loss den, det blödde som fan. Inga som helst konstigheter.

Min vanliga ambulanschaufför Jakob är i Orsa så då fick Maria agera standin och körde mig till sjukhuset. Med var också Simon, en riktig kompis följer ju med till sjukhuset. Efter att sjuksköterskan hade kallat in en kollega och de velat en stund om de skulle sy eller inte, så bästämde de tillslut att de måste ta in en läkare för att bedömma. Läkaren kliver in tittar på jacket klämmer lite och säger med sedvanlig läkarauktoritet ”ett stygn”. Det står klart, jag ska för första gången i mitt liv få ett stygn i min hud. Jag fejkar att jag är oberörd, men han ser igenom mig och förklarar att det inte kommer göra ont. Det gjorde ont. Så på en och samma dag har jag för första gången sprungit reflexrundan OCH fått mitt första stygn. Den här dagen är en ganska stor dag.

Det suger att skriva med bara vänsterhanden.

En reaktion på ”Mitt livs första stygn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *