Natt-OL analys OBS NÖRDVARNING!

Igår arrangerade Albin en riktigt rolig Natt-OL träning i Nåsten. Jag körde det som ett fartpass och är riktigt nöjd med hur teknkiken funkade och att jag kunde trycka på helt ok trots tuff terräng och bitvis ganska svår orientering. De senaste veckornas träning med nattorientering börjar ge resultat. Det bästa är att det är gott om tid till säsongen och många nattpass kvar att slipa på tekniken mot Natt-SM, 10-Mila och Jukola.

Nu kan de som inte går igång på GPS-analyser, hjälpkurvor eller hällar sluta läsa för nu blir det lite hederligt analys-nörderi!

Tänkte dela med mig lite av min analys från programmet 2dRerun som är en del av den grymma sidan worldofo.com. I 2dRerun kan man bland annat göra en så kallad autOanalyse där man kan jämföra två löpare och få en väldigt bra bild av vart man tjänade tid eller tappade tid. Jag gjorde en sådan analys mellan Albin och mig som först inte blev så intressant då Albin tog det som ett lugnt pass och jag körde på hårt. Det häftiga med programmet är dock att man i analysen också kan korrigera för att Albin höll ett lägre tempo än mig i snitt. Då blev det genast mycket intressantare och jag kunde få en ganska bra bild av vart jag tjänat respektive tappat tid. Här under följer ett urval av sträckorna plockade från autOanalysen i 2dRerun med min analys av det hela under bilderna.

1-2, Albin verkar tjäna mycket tid på att välja ett helt anat stråk under sträckan. Tror jag tappar mycket tid då jag i mitten av sträckan behöver gå upp och ned på en del småhöjder. Bättre planering från min sida behövs på en sån här sträcka.
6-7 Jag verkar hitta lite bättre stråk genom den tuffa delen av sträckan. Tjänar bland annat tid på att gå upp och följa gulhöjden istället för att gå i det gröna. Albin tjänar lite tid i slutet av sträckan genom att runda åsen efter myren lite mer.
10-11 Jag går lite närmare sträcket och får lite mindre myrlöpning och verkar tjäna tid på detta. In mot kotrollen tappar jag mot Albins vägval då jag tappar riktningen lite och får göra en extra båge till vänster in mot kontrollen.

Karta med kommentar i kartpärmen hittas här. Hela autOanalysen mellan Albin och mig hittas här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *