Nummer 30, 31 och en pinne i ögat

Medel-DM i Valbo bjöd på en riktigt utmanande medelbana, riktigt roligt var det. Ännu roligare hade det varit om jag inte hade lagt bort 1.30 på en kontroll. Grämer mig förbaskat mycket när jag gör en sån grej, även om resten av loppet gick riktigt bra. Glädjande var att det i alla fall räckte till seger och mitt 30:e DM-Guld! Kul att jag lyckades sätta alla gästrikar på plats med..

På Stafett-DM brukar RBK alltid försöka mönstra 3 så jämna lag som möligt så även i år. Jag körde sista och räknade att få gå ut i en duell mot Jeppes, till min glädje så hade dock mina lagkamrater Olle och Calleberg redan mer eller mindre avgjort stafetten innan jag stack ut. Gjorde ett stabilt lopp utan någon toppfart fram tills att jag sprang in i någon gren och jag kände hur jag hade nå skit i ögat som fastnat. Sved som bara tusan och fick liksom inte bort det. Nästa kontroll var radiokontroll och där kunde killen som satt där konstatera att det satt en pinne längst innerst eller hur jag ska säga (längst medialt för de som är bekanta med anatomisk terminologi). Han försökte hjälpa mig att ta ut den utan att lyckas. Så jag bestämde mig för att slutföra sista delen av banan och få hjälp sen. Jag sprang och försökte blinka så lite som möjligt och inte titta i sidled då det gjorde förbaskat ont. Direkt efter att jag hade fört in mitt lag till DM-segern fick jag skjuts in till Gävle Sjukhus där jag fick hjälp att ta ut pinnen. Var en 1cm pinne och kanske 1/3 av den hade gått in i ögat, jag hade haft en jäkla tur med hur den hade träffat och efter att ha sköljt igenom ögat med lite koksalt så kunde jag springa till stationen och ta tåget hem mot Uppsala. En händelserik förmiddag.

Nu sitter jag här med ett öga som svider lite och grämer mig för att jag imorgon för första gången den här terminen börjar 8.15. Det är jäkligt tidigt det gott folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *