O-ringen och Fjord-O

Sedan sist jag skrev här har jag hunnit avverka två stycken flerdagars tävlingar. Dels den allra största O-ringen som i år arrangerades i Skåne och nu förra veckan Fjord-O som arrangerades bland häftiga fjällandskap på Vestlandet i Norge.

Innan jag åkte mot O-ringen i Skåne så var jag två veckor i Os utanför Bergen hemma hos Elise. Där fick jag genomföra riktigt bra träning trots lite problem med benhinnorna. Jag såg verkligen fram emot O-ringen som skulle bli mitt första i senior-elitklass.

O-ringen visade sig bli en tuff historia med långa tuffa banor och extrem värme. Det var bara att konstatera att jag ännu inte är tränad nog för att orka prestera på så tuffa banor under en hel vecka. Jag tog mig i alla fall runt och slutade på en 50:e plats, vilket jag inte kan vara missnöjd med då jag helt enkelt inte var starkare än så. Jag hade dock hoppats på bättre och ser fram emot att komma väldigt mycket starkare tills nästa års O-ringen. Det blev i alla fall en väldigt trevlig vecka då vi var ett härligt gäng som delade ett hus utanför Kristianstad.

Efter några få lugnare dagar så bar det alltså av mot Norge för Fjord-O. Riktigt roliga tävlingar som jag såg mest som träning, men det är alltid kul att tävla framförallt när det bjöds på så häftiga kartor som det gjorde. Tyvärr stukade jag foten på E2 vilket gjorde att jag inte kunde fullfölja E3. Foten kändes i alla fall ok till den 4:e och sista etappen där jag fick till ett ganska bra lovpp och blev 3:a. Det var bara tre tävlingar som räknades i totalen så totalt slutade jag på en 6:e plats, min dåliga första etapp drog tyvärr ner min totalpoäng mycket. Men det jag tar med mig från Fjord-O är den grymt häftiga terrängen på E2 och E4 den ena ute på en ö i Fjorden och den andra alldeles nedanför en glaciär. Se kartarkivet för alla kartorna från O-ringen och Fjord-O.

En del av banan ute på ön där etapp 2 av Fjord-O gick av stapeln.
Figge och Elise vid arenan för etapp 4:a av Fjord-O som var alldeles vid en glaciär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *