OLGY-Läger i Danmark/Norge

Jag har inte skrivit någonting här på bloggen på en vecka för att jag har varigt i Danmark och Norge på ett underbart träningsläger med olgy. Lägret är överlägset det mest givande lägret jag har varigt på, men om vi tar det hela från början så började inte veckan så bra för min del.

Vi åkte först till Danmark där vi skulle springa Nordjysk 2dages, säsongspremier för mig och jag var mycket laddad trots att jag vet att min löpkapacitet ännu inte är vad den borde vara. Tävlingarna gick verkligen inget vidare för mig, jag är inte den som gillar att klaga på kartor, men enligt mig så var kartorna inte helt hundra. Bilden här nedanför tycker jag sammanfattar min tävlingspremier ganska bra. Nä, Nordjysk 2dages var verkligen stolpe ut, nej förresten det var inte stolpe ut jag var inte ens i närheten av stolpen. 

lost-in-denmark
"Den ska ju sitta i sänkan"

Med rejält dämpat självförtroende så väntade två träningar i Danmark på måndagen, det gick lite bättre, men jag fick inte heller här till det till 100procent.

Tisdagen blev lite av vändpunkten för mig på det här lägret, förmiddags passet på tisdagen var belagt i en himmelsk terräng, grönt och svårt. Jag gjorde ett ok lopp på den träningen, men jag saknade fortfarande den där känslan av att jag bemästrar terrängen. Med en träning kvar i Danmark så kändes det som ett måste att få in ett riktigt bra flyt så att jag kunde lämna landet med lite självförtroende i bagaget. Jag fick på ett riktigt bra lopp det var riktigt skönt att få till det. Målet på träningen låg på toppen av ett berg alldeles vid havet, och att stå och luta sig mot den piskande vinden efter att äntligen fått på ett bra lopp var helt underbart.

På torsdagen så var det Kristiansand i Norge som gällde, första passet i Norge var nog det roligaste under lägret grymt kul och krävande terräng, att jag orienterade som en gud gjorde det hela inte mindre roligt. På passet efter kom dock lägrets största bom jag gör ett grovt parallel fel och går av stigen i en sväng för tidigt. En riktig klant grej, men det som känns bra är att ända gången jag riktigt bommade i Norge var när jag gjorde ett H10 misstag, annars har jag grymt mycket självförtroende med mig från Kristiansand.

bom-norge
Lägrets största bom 6,5min

Lägret avslutades med en underbar kurvbildsbana och Kristiansand OKs vecko bana. Det här lägret har varigt grymt viktigt för mig inför säsongen som snart drar igång på allvar. För det bästa med lägret har jag inte nämnt än, att jag kunde genomföra alla pass löpandes utan att i över huvud taget ha känt av benhinnorna.

Men kartorna då? Jo dem hittar ni under kartfliken här ovanför.

I kontrast till all barmarks-ol som den senaste veckan har bjudit på så har jag idag skateat en mil på skaren här i Sandviken, nu är det bara att ställa in sig på snöpuls igen..

En reaktion på ”OLGY-Läger i Danmark/Norge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *