Om vår tids största lögnare och doping

Att Lance Armstrong har åkt fast för doping och blivit av med alla sina titlar är en stor idrottstragedi. Han är en man som har inspirerat många och hjälpt många med sin organisation Livestrong. Arbetet han har gjort med The Livestrong Foundation är fantastiskt och det kan ingen ta ifrån honom. Missförstå mig inte jag är glad för att han åkte fast, fuskare ska åka fast. Jag hade dock föredragit om han inte fuskat. Men det går inte att komma ifrån att Armstrong är vår tids största fuskare och lögnare och att han har svikit oerhört många människor.

Någonting jag blir förbannad på är de naiva personerna som hävdar att Lance körde rent. De personerna förstör för idrott som helhet. För om man inte kan lita på att dopningsorganisationerna sätter dit fuskare och friar de som kör rent så kan vi lika gärna lägga ner att tävla. Det finns dessutom massiv bevisning mot Armstrong som finns öppen att läsa för den som tvivlar. De som fortfarande kallar det för ”häxjakt” läs de här 200-sidorna .

Doping kommer alltid vara ett stort problem för idrott så ni som kallar USADA:s bevisning mot Armstrong för ”häxjakt”, ni gör ingenting bättre.

En av de bästa sakerna med orientering är att vi en så länge (förhoppningsvis) har varit befriade från doping. Vilket förstås hänger ihop med en av de sämre sakerna med sporten, att man inte kan tjäna några stora pengar. Det är pengarna och berömmelsen som lockar fuskarna, och i våran sport så får man inget av de två sakerna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *