Orientering i Cape Town

Igår gjorde vi orienterings premiär på så här sydliga breddgrader. Det var dock på det berömda håret som vi lyckades ta oss till träningarna.

Vi hyrde cyklar på hostellet på morgonen och gav os sedan ut på en rejäl tur för att se hela staden. Ett bra sätt att se en stad! Problemet var bara att vi hade missuppfattat avstånden lite så vi stretade på i värmen för att hinna springa första sprintträningen vid universitetet inan vi skulle vara med på Pen OC:s organiserade träning.

Vi kom tillslut fram til universitetet efter att ha cyklat hela dagen. En helt ok sprint, ganska dålig karta, men kul att orientera på barmark igen. 30-gradig värme och slående vyer ner mot staden och havet skadade inte heller.

Den andra träningen höll vi på att gå miste om då min tablet som användes som karta för att hitta dit fick slut på batteri. Med lite kartminne och tur så lyckades vi i alla fal få syn på en klunga orienterare (sånna känner man igen även om man är på andra sidan jordklotet). Var riktigt kul att vara med på en organiserad träning här och precis som hemma så är orienterare trevligt folk!  Träningen gick ganska bra för mig, någon liten småbom bara, men var inte alltför utmanande heller. Karta, Resultat

Efter 8km i den gassande värmen så var det skönt att få bege oss in mot de centrala delarna av Cape Town där en solnedgång väntade på oss.

Elise på väg mot universitetet.
Elise på väg mot universitetet.
Jag framför slottet i Cape Town på väg tillbaka.
Jag framför slottet i Cape Town på väg tillbaka.
Elise i solnedgången efter en lång dag
Elise i solnedgången efter en lång dag

För fler bilder och mer text från gårdagen gå till Elises blogg.

Nu har vi anlänt i byn Wilderness efter en lång busstur. Det är helt galet fint här vi bor ute i skogen, med stigar upp till vattenfall. Så morgondagen kommer spenderas i fantastisk skog med vattenfall och papegojor. Vill förklara hur coolt vårt nya boende är, men får försöka ladda upp bilder imorgon istället. Här är en bild ifrån kvällspasset iaf.

Elise gör enbensbenböj utanför vårt nya boende i Wilderness.
Elise gör enbensbenböj utanför vårt nya boende i Wilderness.

2 reaktioner på ”Orientering i Cape Town

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *