Orientering i Springfield

Igår var vi med på vår första OL-träning här i Australien en förlängd sprint i Springfield (vi träffade tyvärr inte på Homer Simpsons) som ligger ca 40km utanför centrala Brisbane. Sjukt kul att få ge allt på en OL-bana igen. Sen kunde vi åter igen konstatera att orienterare är det trevligaste folkslaget vart man än på jorden befinner sig.. Självklart så fick vi skjuts hem av ett trevligt orienterings par efter att ha åkt dit med tåg och buss. Karta, Resultat.

Jag på väg mot första kontrollen.
Jag på väg mot första kontrollen.

Nästa söndag när vi kommit tillbaka till Brisbane är tanken att vi ska vara med på en till träning med klubben här. Då blir det riktigt skogsorientering. Vilket blir spännande med alla livsfarliga ormar. De som gav oss skjuts igår påstod i alla fall att det inte var något att vara rädd för så vi får hoppas att dom har rätt..

Jag har varit riktigt sliten efter att jag har kört på hårt med träningen på slutet. Även fast att jag inte kör så supermycket mängd här nere så blir det bra kvalite och mycket löpträning. Mer löpträning än vad jag någonsin har kunnat genomföra under en vinterträningsperiod tidagare. Detta gör att jag ser väldigt mycket fram emot att säsongen ska starta och jag hoppas att jag har tagit några kliv i utvecklingen från förra säsongen. Min säsongstart gör jag på Nya Zeeland om en knapp månad i och med de Nya Zeeländska mästerskapen.

2 reaktioner på ”Orientering i Springfield

  1. Ny representationsregel vid SM-tävlingar (TR 3.4.1)

    Det är inte tillåtet att under samma kalenderår tävla om nationellt mästerskap både i Sverige och i annat land. Det betyder att du under samma år inte får tävla om exempelvis SM i ultralång i Sverige och i ett nationellt långmästerskap eller stafettmästerskap i annat land. Detta oavsett vilket mästerskap som kommer först och oavsett vilken typ av distanser det gäller. Observera att deltagande ”utom tävlan” inte är tillåtet enligt TR 3.4.3. Alltså, endast deltagare som tävlar om mästerskapet får starta.

    1. Jag tävlar INTE om ”nationellt mästerskap i Sverige och något annat land” då jag är med utom tävlan (har varit i kontakt med arrangören och det är okej) och INTE kan vinna någon medalj på NZ mästerskapen.. Har skickat mail till SOFT för säkerhets skull, men jag följer reglerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *